Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Weet jij nog wie er ‘schitterden’ op nostalgisch bekeravondje in 2014?

We nemen je voor deze bekerquiz mee terug naar 24 september 2014. JOS Watergraafsmeer was in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi de tegenstander van Ajax. Het duel werd afgewerkt in het Olympisch Stadion. Welke Ajacieden zorgden voor de 0-9-zege?

20 januari 2022 - 10:47
Quiz 1200
Deze plaat op historische bodem is echt heel fraai. © Pro Shots

De Ajacieden keerden liefst achttien jaar na het laatste Champions Leagueduel terug in het inmiddels gerenoveerde Olympisch Stadion. Voor het eerst sinds het duel met Panathinaikos speelt onze club weer een officiële wedstrijd in het stadion. Het is nodig omdat de kosten voor een lichtinstallatie voor JOS Watergraafsmeer op het eigen sportpark Drieburg te hoog zijn. Uitwijken dan maar!

En dat bleek een uitstekend idee. Nostalgischer kon immers haast niet: twee Amsterdamse clubs die op historische grond met elkaar de strijd aangingen. Hoewel, strijd… Dat werd het tegen de zondagamateurs niet. De ploeg van Frank de Boer vond het net liefst negen keer. Een zekere spits was verantwoordelijk voor zes treffers.

Maar welke andere spelers kwamen namens Ajax in actie als basisspeler of invaller? Precies dat is de opgave in onderstaande quiz. Je hebt vijf minuten bedenktijd. Succes!

Als de quiz niet meteen goed wordt weergegeven, vernieuw dan de pagina even. Dan komt het eigenlijk altijd goed.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >