Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Uit de oude doos: Ajacieden blijken losjes in de heupen tijdens ‘danstraining’

Wat krijg je wanneer je een traditionele Zumba-oefening combineert met de welbekende haka uit het rugby? Precies, een dansje zoals in deze video. En Ajax bleek er in de jaren negentig van de vorige eeuw verdraaid goed in!

28 januari 2022 - 12:20

Trainingsvormen in het voetbal zijn er in alle soorten en maten. Van conditie-oefeningen en rondo’s tot afronden en techniektrainingen. Op YouTube stuitten we echter op een variant die bij ons nog minder bekend was: dans. Je denkt er in het stoere mannenwereldje simpelweg niet zo snel aan, maar de sierlijke pasjes blijken bij de spelers goed in de smaak te vallen!

Waar hebben we het precies over? In onze zoektocht naar unieke beelden kwamen we een video tegen met de naam ‘Ajax Amsterdam training secrets’. Dat maakt natuurlijk nieuwsgierig! We hadden veel verwacht, maar een dansvideo was niet in het eerste dat in ons opkwam.

Het filmpje begint nog met beelden die ons redelijk bekend voorkomen. Mannen als Edwin van der Sar, Patrick Kluivert en Edgar Davids leven zich uit met verschillende conditie-oefeningen en Bobby Haarms beult wat spelers af op zijn iconische houten bankje. Na dertig seconden springt het beeld echter over naar de sportzaal en daar draait het ons om!

Aanbevolen
Toffe beelden: Vak410 brengt ode aan Amsterdam

We zien een flinke groep Ajacieden keurig op de maat van de muziek stappen. Het is het begin van een heuse dans, die onder leiding staat van René Wormhoudt. Inderdaad, de huidig kracht- en conditietrainer van het Nederlands elftal, die negentien jaar in dienst was van Ajax. Hij zette de spelers aan het werk met allerlei coördinatie- en bewegingsoefeningen.

Deze dansoefening was er daar één van. We zien de Ajacieden hupjes maken, rondjes draaien en er tussendoor wat krachttermen uitgooien. Het opzwepende muziekje maakt het plaatje compleet. We kunnen je garanderen dat bij het kijken van dit filmpje je mondhoeken omhoog krullen.

Ja, wij moesten er stiekem ook om lachen. Toch was het een serieuze oefening om de spelers flexibel en wendbaar te maken. De meeste Ajacieden doen het dansje nog aardig op de maat en het plezier spat er vanaf. Plezier dat wij ook hadden bij het bekijken van de beelden. Dat is dan ook hetgeen je nu vooral even moet gaan doen!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >