Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag roemt Brobbey en scherp Ajax om zege in Utrecht

Erik ten Hag gebruikte de winterstop ondermeer om zijn spelers ervan te doordingen dat het écht over moet zijn met halfslachtig aan duels beginnen. De oefenmeester zag zijn opgeladen ploeg op bezoek bij FC Utrecht geconcentreerd starten en uitlopen naar een uiteindelijk simpele 0-3-zege.

16 januari 2022 - 16:52
Ten Hag Brobbey 1200
Brobbey was twee keer trefzeker in Utrecht. © Pro Shots

We noemen het ‘simpel’, maar dat is het natuurlijk alleen als je doet wat je moet doen. En precies dat deden de spelers tot tevredenheid van Ten Hag. “Dit is een afgetekende zege van een superscherp Ajax. We begonnen goed en pakten meteen de regie. Utrecht had geen antwoord op ons positiespel en kwam niet in de duels. De wedstrijd was al bij rust beslist. Ik ben tevreden. Nu moeten we dit volhouden en deze weg vervolgen.”

De voet ging na rust echter van het gaspedaal. Gescoord werd er niet meer. De oefenmeester was daar dan wel weer kritisch over en ‘verweet’ zijn ploeg een gebrek aan hongerigheid. “Er hadden nog één of twee goals meer ingezeten,” aldus de trainer, die zag dat het tempo eruit raakte. Niet dat de thuisploeg vervolgens op ook maar iets aanspraak maakte, maar toch.

Over de rentree van Brobbey was Ten Hag logischerwijs dik, maar dan ook echt dik tevreden. “Hij deed precies wat we van hem vroegen. Hij koos op de juiste manieren positie en werkte goed af. Hij heeft stappen gemaakt in Duitsland en is fysiek sterker geworden qua inhoud. Hopelijk kunnen we daar bij Ajax van profiteren.”

Aanbevolen
Trefzekere Brobbey voelde geen druk en was ‘gewoon relaxed’

Toch is Ten Hag voorzichtig met Brobbey. Negentig minuten voluit gaan is misschien nog altijd te veel. “We moeten hem goed begeleiden en sturen om hem blessurevrij te houden,” waarschuwt de trainer dan ook. “Hij kan zeker nog fitter en vergeet niet dat hij op het allerhoogste niveau nog niet bijster veel wedstrijden heeft gespeeld.”

Ten Hag kreeg de vraag op zich afgevuurd of Brobbey hét voorbeeld is van een speler die te vroeg naar het buitenland gaat. Het leidt tot een bedenkelijk gezicht bij de trainer. “Op basis van één wedstrijd vind ik dat te kort door de bocht. In z’n algemeenheid vind ik dat spelers niet te vroeg naar het buitenland moeten gaan,” stelt Ten Hag, die benadrukte hoeveel Ajacieden het over de grens maar lastig kunnen bijbenen.

“Ze hebben bijna allemaal problemen. Niet alleen de jonkies. Het is niet zo makkelijk om in een grote competitie met meer weerstand te acteren en daar te overleven. En dat ook nog eens in een omgeving waar je niet gewend bent aan hoe het er daar aan toe gaat. De ene speler is daar sneller klaar voor dan de ander.”

Brobbey kreeg in elk geval een herkansing bij Ajax en dat stemt zijn coach tot tevredenheid. “Het was een uitstekende terugkeer. Hij stond op de juiste plek, want hij kent onze speelwijze en de andere spelers kennen hem ook goed.”

Aanbevolen
Tadic blijft koning van de assist en spreekt vol lof over Brobbey

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >