Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag reageert in aanloop naar PSV-uit op complimenten Tadic en Álvarez

Erik ten Hag heeft veel zin in PSV-uit en spreekt over een heerlijke uitdaging voor zijn spelers. Een aantal van die spelers was de laatste weken behoorlijk complimenteus voor de trainer. Hoe kijkt hij daarnaar?

21 januari 2022 - 16:04
Alvarez Hag 1200
Álvarez is blij met Ten Hag en dat is andersom niet anders. © Pro Shots

Het zijn vragen die we de Ten Hag voorleggen tijdens de persconferentie in aanloop naar de topper van zondag. Edson Álvarez liet eerder tegenover Ajax Life al weten hoe belangrijk hij de rol van zijn trainer vindt: “Hij neemt ons mee in zijn plan en voorziet ons van de juiste informatie,” stelde de Mexicaanse middenvelder in ons magazine.

“De trainer vertelt waar we in het veld moeten zijn en hoe we moeten bewegen. Tijdens wedstrijden kom ik geregeld in situaties die hij vooraf heeft geschetst. Dan weet ik precies wat ik moet doen.”

Mooie teksten, die later bijval kregen van Dusan Tadic. Ook de aanvoerder sprak soortgelijke woorden. Tadic vond het mede daarom stom dat Ajax zich tegen AZ (1-2) een aantal maal de kaas van het brood liet eten, juist omdat Ten Hag vooraf herhaaldelijk had aangegeven waar de gevaren lagen.

Ten Hag nam de complimenten van zijn spelers dankbaar in ontvangst. “Ik denk dat wij met de staf en de spelers op één lijn zitten en op een hele goede manier met elkaar samenwerken,” aldus de oefenmeester, die kort inging op de manieren waarop hij zijn spelers klaarstoomt voor wedstrijden.

Amourricho van Axel Dongen stapt zondag sowieso in de bus naar Eindhoven, Kudus blijft in Amsterdam.

“Je hebt als trainer een aantal middelen die je kunt toepassen. Je kunt gericht situaties trainen op het veld, maar ook tijdens teambesprekingen situaties laten zien op beeld. In groepsverband, maar natuurlijk ook tijdens individuele besprekingen met een speler. Zo proberen we het team zo goed mogelijk voor te bereiden op wat ze op het veld kunnen gaan verwachten. Je geeft ze zo veel mogelijk handreikingen voor oplossingen binnen de lijnen. Of hoe ze samen tot oplossingen kunnen komen om de wedstrijd naar de hand te zetten.”

Amourricho van Axel Dongen stapt zondag sowieso in de bus naar Eindhoven, terwijl het treffen met PSV nog te vroeg komt voor Mohammed Kudus. De middenvelder is op de weg terug, maar speelklaar is hij nog altijd niet.

Als het aan Ten Hag lag, was het al zondag. “Toppers zijn altijd fantastisch om te spelen, want je wordt uitgedaagd en je moet op de toppen van je tenen spelen. Mijn spelers vinden dat prettig om die uitdagingen aan te gaan. Dat geldt voor ons als staf natuurlijk net zo goed.”

Over eerdere ontmoetingen en de verschillen tussen zijn ploeg en die uit Eindhoven wilde Ten Hag niet uitweiden. “Er is nooit een wedstrijd gelijk. Er zijn zelfs nooit twee helften gelijk. We staan op nul. Over voetbal moet je niet te veel praten, we moeten het gewoon doen. PSV is sterk, maar mijn spelers houden van uitdagingen. Wie er sterker is? Dat zien we zondag.”

De wedstrijd tussen PSV en Ajax wordt zondag om 14.30 uur in gang gefloten. Danny Makkelie is de scheidsrechter in de Lampenstad.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >