Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tegenstander Antony schrok niet van basisplaats voor Braziliaan

Wat doe je wanneer je vlak voor de aftrap van het KNVB-bekerduel met Ajax (9-0) te horen krijgt dat jouw directe tegenstander Antony is? Als amateurvoetballer is dat vast even schrikken. ‘Valt mee,’ zo stelt Luivienno Statia, de linksback van Excelsior Maassluis.

Door Jordy Haak
21 januari 2022 - 10:33
Statia 1200
Voetballen tegen Antony was volgens Statia vooral een toffe uitdaging. © De Brouwer

Bij de amateurclub uit Zuid-Holland gingen ze er vanuit dat Ajax niet met zijn sterkste elf zou aantreden. Logisch, met de eredivisiekraker tegen PSV in aantocht. Erik ten Hag voerde inderdaad de nodige wijzigingen door in zijn startopstelling, maar Antony verscheen wel gewoon aan de aftrap. En we weten dat de Braziliaanse vleugelflitser al menig linksback om zijn moeder heeft doen roepen.

Was Statia niet bang om helemaal hoorndol te worden gedraaid? “Haha, valt mee hoor! Ik hoorde pas bij het betreden van het veld dat ik tegenover Antony stond en was er vrij nuchter over,” vertelt de verdediger van Excelsior Maassluis aan Ajax Life. “Die jongen is ontzettend snel. Dus telkens als ik in de buurt wilde komen, had hij de bal alweer gespeeld.”

Toch slaagde de verdediger erin om te voorkomen dat Antony op het scorebord verscheen en hij werd ook niet helemaal tureluurs gespeeld. Maar, zo is Statia eerlijk, dat ziet hij niet echt als zijn verdienste. “Ik denk vooral dat Antony voorzichtig speelde met het oog op de wedstrijd tegen PSV. Ik denk dat hij zijn benen wilde sparen en daarom wat minder acties heeft gemaakt.”

Aanbevolen
Ajaxsupporter Gorter: ‘Er zijn heel veel mensen ontzettend blij voor mij’

Statia zag het vooral als een uitdaging om de strijd met de Ajacied aan te gaan. “Wij spelen in een 5-3-2-formatie, waardoor Antony niet constant mijn directe tegenstander was. Toch hebben we wel een aantal duels uitgevochten en daar heb ik vooral van genoten. Ik zou het liefst vaker tegen een speler van zijn kaliber willen staan. Daar word je alleen maar beter van, maar dan zou ik ook net zo fit willen zijn. Je merkte aan alles dat Ajax veel meer energie had. Ik voelde het na zestig minuten flink in de benen.”

Gek is dat niet. Zeker in de weet dat de tweede divisie nog altijd stilligt door de coronamaatregelen. Wedstrijdritme ontbrak daardoor volledig bij Excelsior Maassluis en het krachtsverschil werd ook in de score uitgedrukt: 9-0. Toch heeft Statia enorm genoten van het bijzondere duel in de Johan Cruijff Arena.

“Het was heerlijk om tegen Ajax te mogen voetballen. Ik was nog nooit in de Johan Cruijff Arena geweest, dus dat was al een toffe belevenis. Het is een prachtig stadion, waarbij het jammer is dat er geen supporters aanwezig konden zijn. Tijdens de veldinspectie heb ik even via Facetime met mijn vrienden gebeld. Zij zijn voor Ajax, dus ik wilde deze ervaring graag met hen delen.”

Die vrienden hebben geluk, want één van hen wordt ook nog verblijd met een gedragen Ajaxshirt. “Na het laatste fluitsignaal heb ik mijn shirtje geruild met Danilo. Of dat shirt een bijzonder plekje krijgt? Ik ben een enorme voetballiefhebber, maar niet specifiek supporter van Ajax. Ik kijk vooral graag naar FC Barcelona. Mijn vrienden zijn wel gek op Ajax, dus één van hen krijgt het shirt van mij cadeau,” besluit de verdediger met een glimlach.

Aanbevolen
Nu het nog kan: Tagliafico op onze wallpaper!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >