Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Nagenieten van vijf jaar gekkigheid met Neres in bomvol fotoverslag!

David Neres is ineens vertrokken. Of nou ja, ineens... Het zat er al een poosje aan te komen. Maar nu het zo ver is, voelt het toch als plots. De Braziliaan hoorde onderhand immers toch een beetje bij het meubilair. Gelukkig hebben we de foto's nog.

12 januari 2022 - 09:19
NERES 1200
Neres stond voorop bij het bouwen van een feestje. © AFC Ajax

Gangmaker Neres verbleef vijf jaar in Amsterdam en zag menig speler komen en gaan. Vijf jaar is lang, zeker in deze tijd. Vaak veroverde Neres de harten van Ajacieden met fraaie acties, mooie treffers of gewoon met zijn malle gedrag. Je kon niet haten op Neres. 

Zijn topjaar beleefde hij natuurijk in seizoen 2018/2019. Brutale acties op de achterlijn in Madrid en leep scoren bovendien. Thuis tegen Juventus prikte hij ook raak, zoals hij wel vaker deed. Na zijn goal tegen PSV vloog zijn shirtje het publiek in en voor Ajax Media was Neres de nar om gekke filmpjes mee te maken.

Aanbevolen
Neres ruilt Ajax na vijf fraaie jaren in voor Shakhtar Donetsk

De Braziliaan kwam een tikje schuchter binnen in Amsterdam en had tijd nodig om zich aan te passen. Met de hulp van landgenoot Wamberto lukte dat. En hoe. Hij werd een publiekslieveling en kon op zeker moment voor enorme bedragen worden verkocht. Clubs waren bereid met geld te smijten. Ajax ging niet akkoord en Neres tekende een aantal keer bij.

Misschien duurde het uiteindelijk allemaal net te lang, maar je kunt niet alles op voorhand weten. De tijd is nu echt gekomen om te gaan. De tijd is óók om Neres te bedanken voor zijn inzet. Hij is medeverantwoordelijk voor prachtige Ajaxherinneringen en zijn handtekening staat ook onder twee kampioensschalen, twee KNVB-bekers en een Johan Cruijffschaal. 

Om je geheugen op te frissen, hieronder een uitgebreid fotoverslag. Bedankt, David. We hebben lang genoten.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >