Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Heerlijke beelden: Brian Laudrup als lichtpuntje in donker seizoen

We denken niet graag terug aan het seizoen 1999/2000. Ajax eindigde in de competitie als vijfde, werd vroeg uitgeschakeld in Europa en wist ook de KNVB-beker niet binnen te slepen. Een treurig seizoen, waarin we wel konden genieten van een jaartje Brian Laudrup.

29 januari 2022 - 11:34

Ajax maakte zich dat seizoen op om een geweldig eeuwfeest te vieren. Het honderdjarige bestaan van de club, dat belooft wat. Het zou heel anders lopen. Gedurende het seizoen verliest Ajax steeds meer kleur, totdat er alleen nog maar een hoopje ellende overblijft.

Het teleurstellende seizoen leidde uiteindelijk tot nul nationale prijzen, een vroege uitschakeling in de Uefa Cup, een pijnlijke vijfde plek in de eredivisie en een documentaire, die we inmiddels allemaal kennen onder de naam ‘Daar hoorden zij engelen zingen’.

Toch kende het donkere seizoen in Amsterdam ook een lichtpuntje: Brian Laudrup. We kunnen hier een heleboel superlatieven neerzetten om de Deen te omschrijven, maar we raden je aan om in plaats daarvan deze video te bekijken. Niets zeggen, gewoon genieten. 

Aanbevolen
Uit de oude doos: Ajacieden blijken losjes in de heupen tijdens ‘danstraining’

Brians oudere broer, Michael Laudrup, speelde overig ook nog een seizoen voor Ajax. Hij stopte in 1998 als profvoetballer, een jaartje voordat Brian naar Amsterdam zou komen. Het blijft eeuwig zonde dat de gebroeders nooit samen in het wit-rood-wit hebben gespeeld. 

De jongste van het duo speelde eveneens maar één seizoen in de toenmalig Amsterdam Arena. Een blessure zorgde ervoor dat Brian zijn voetbalschoenen vroegtijdig aan de wilgen moest hangen. Gelukkig hebben we de beelden nog.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >