Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Braziliaanse supporter verklaart met tattoo liefde aan Ajax

Soms hoor je supportersverhalen die bijzonder zijn, zoals bij Pedro Duarte. Deze 25-jarige Braziliaan is een enorme voetballiefhebber. Hij is woonachtig in het Portugese Albufeira, maar zijn hart gaat pas echt sneller kloppen van Ajax.

Door Jordy Haak
07 januari 2022 - 11:57
Pedro Antony 800
De Braziliaanse Pedro Duarte is gek op Ajax en Antony. © Ajax Life

Daar willen we natuurlijk meer van weten. We spotten Pedro langs het veld in Quinta do Lago, waar Ajax dan nog is neergestreken voor het winterse trainingskamp. Hij valt op door de drie grote andreaskruizen die op zijn been staan getatoeëerd. In eerste instantie denken we daarom een Amsterdammer aan te spreken, maar niets blijkt minder waar.

Pedro is namelijk opgegroeid in het Braziliaanse Goiânia en zeven jaar geleden naar Portugal verhuisd. Hij woont en werkt tegenwoordig in Albufeira, maar heeft familie in Nederland. “In Ouderkerk aan de Amstel,” vertelt hij met buitenlandse tongval. “Tegenwoordig wonen zelfs mijn ouders daar. Familie is alles voor mij en zo heb ik ook Amsterdam leren kennen.”

En daarmee dus ook Ajax. De Braziliaan was direct verkocht. “Mijn liefde voor de club is de afgelopen jaren steeds sterker geworden. De filosofie van Ajax spreekt tot de verbeelding. Het is fantastisch hoe de club talenten opleidt en jonge spelers begeleidt op weg naar hun debuut in het eerste elftal,” spreekt hij vol bewondering. “Daarnaast heeft Ajax met het succes in de Champions League wereldwijd indruk gemaakt.”

Pedro Hoofdfoto 1200

Tijdens een bezoek aan de Johan Cruijff Arena en sportcomplex De Toekomst snoof Pedro veel informatie op over de historie van de club en hij wilde de ploeg van Erik ten Hag graag live aan het werk zien. Dat lukte vooralsnog eenmaal. Daarna gooide corona roet in het eten. Dit seizoen zou Pedro tijdens de duels met Willem II en Sporting CP in de Arena zitten, maar de pandemie verpestte het feestje.

“Ik hoop nu dat het lukt om een kaartje te bemachtigen voor Benfica - Ajax in februari,” vervolgt Pedro. “In het Europese avontuur heb ik veel vertrouwen. Ten Hag heeft een goede groep en ik hoop dat Ajax de finale haalt. Dan vertel ik mijn baas dat ik niet kom werken en zit ik in het stadion, haha!”

Hoe hij de kansen van Ajax tegen Benfica inschat? “Trainer Jorge Jesus is daar net ontslagen en ik heb het idee dat het team wat uit elkaar gevallen is. Het mag duidelijk zijn dat ik hoop dat Ajax wint. Gewoon net als tegen Sporting, met 1-5.”

Met de Amsterdamse bluf zit het ook bij deze Braziliaan dus wel goed. Wanneer Danilo langs fietst, begroet Pedro de spits in zijn moedertaal en hij krijgt vanzelfsprekend een reactie terug. We zien twinkelende oogjes. “Ajax heeft geweldige spelers. Natuurlijk vind ik het tof om de Brazilianen te volgen, maar ik ben ook fan van jongens als Berghuis en Gravenberch. Er staat echt een compleet team.”

Naar zijn favoriete speler hoeven we niet te gissen. Dat staat groot achter op zijn officiële wedstrijdshirt: Antony. “Hij voetbalde eerst bij Sao Paulo. Toen volgde ik hem al. Als Brazilianen kijken we graag naar alle goede spelers uit ons land. Daar wil je alles van weten. Antony behoort daar zeker toe en is inmiddels ook al meermaals geselecteerd voor de nationale ploeg. Dat is belangrijk.”

Tattoo 1200

Tot slot willen we het ook nog even hebben over de bijzondere tatoeage op zijn been. “Die heb ik nu ongeveer tweeënhalf jaar,” vervolgt Pedro. “Veel familieleden hadden al een tatoeage van Ajax en ik voelde in mijn hart dat mijn tijd was gekomen. Het zijn de drie andreaskruizen van Amsterdam, met het oude logo van Ajax erin verwerkt. Daar ben ik helemaal gek van. De tattoo staat symbool voor mijn liefde voor Ajax. Dit was mijn eerste Ajaxtattoo, maar er gaan er zeker nog meer volgen.”

Pedro hoopte ook komend weekeinde nog een training van zijn helden te kunnen bezoeken in Quinta do Lago, maar opnieuw zat corona hem dwars. Vanwege vier positieve tests brak Ajax het trainingskamp in de Algarve abrupt af en keerde terug naar Nederland. De Braziliaan moet dus naar Amsterdam afreizen om Ajax weer live te kunnen bewonderen.

“Met mijn familie heb ik afgesproken dat ik hen in de vakanties graag wil bezoeken en dan ga ik vanzelfsprekend ook bij Ajax kijken. Hopelijk is dit snel weer mogelijk,” besluit hij. 

Aanbevolen
Vijf conclusies na Ajax’ extreem korte trainingskamp in Portugal

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >