Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax haalt flink uit tegen Excelsior Maassluis en dit viel op!

Ajax liet zich het KNVB-bekertreffen met Excelsior Maassluis bijzonder goed smaken en trakteerde het televisiekijkende thuispubliek op flink wat treffers. De amateurs uit Zuid-Holland werden met 9-0 verslagen en dit viel op.

Door Jordy Haak
20 januari 2022 - 22:54
Danilo 1200
Danilo had alle reden tot juichen in het bekerduel. © Pro Shots

Nicóóó!
Het is altijd fijn wanneer we stadionspeaker Rob van Rossum de naam van Nicóóó Tagliaficóóó door de Johan Cruijff Arena horen omroepen. Zelfs nu er geen publiek is voelt dat nog altijd vertrouwd aan. Nog fijner is het wanneer hij dat doet vanwege een doelpunt van de Argentijn en dat kon na negen minuten voetballen tegen Excelsior Maassluis.

Tagliafico kreeg tegen de amateurs uit Zuid-Holland weer eens een basisplek en dat bood de mogelijkheid om lekker diep op de helft van de tegenstander te voetballen. Nagenoeg uit stand schoot de linksback al vroeg raak. Het bleek de eerste van uiteindelijk negen Amsterdamse treffers.

Um, dois, três!
Het bekertoernooi is altijd een mooi podium om jonge talenten aan het werk te zien en met de eredivisiekraker tegen PSV op komst wilde Ten Hag bovendien geen onnodige risico’s nemen met zijn spelers. Zodoende zagen we jongens als Kenneth Taylor, Youri Regeer en Amourricho van Axel Dongen aan de aftrap verschijnen. Antony en Jurriën Timber waren de enige twee basisspelers die tegen FC Utrecht ook startten.

De spitspositie was voor Danilo. Nu Ajax verloren zoon Brian Brobbey weer in de armen heeft gesloten en Sébastien Haller al het hele seizoen aardig op schot is, zou je bijna vergeten dat de Braziliaan ook nog rondloopt in de Johan Cruijff Arena. Eerder startte hij alleen op bezoek bij Sparta en in de vorige bekerronde tegen BVV Barendrecht.

Waar we hadden verwacht dat Antony met zijn Braziliaanse samba de linksback van Excelsior Maassluis helemaal hoorndol zou spelen, was het zijn landgenoot die de schijnwerpers op zich gericht wist. Met een loepzuivere hattrick in slechts 37 minuten tijd leek Danilo een signaal af te willen geven dat we hem niet helemaal mogen vergeten. Um, dois, três! Excelente!

Excelsior Maassluis illusie armer
Youri Regeer zorgde er met een afstandsschot voor dat doelman Jean-Paul van Leeuwen voor rust nog een vijfde maal moest vissen. De keeper van Excelsior Maassluis – en tevens fervent Feyenoordsupporter – hoopte vooraf stiekem op een stunt, maar hij was al snel een illusie armer. Ach ja, zo vaak winnen Rotterdammers sowieso niet op bezoek bij Ajax.

In de weet dat Omar el Baad nog voor rust een hele pittige tackle inzette op Regeer, vonden we het meer dan verstandig dat Ten Hag er na rust voor koos om Antony, Timber en Davy Klaassen in de kleedkamer achter te houden. Zij werden vervangen door Mohamed Daramy, Naci Ünüvar en Kristian Hlynsson.

Prachtige erehaag
Het mooiste moment van de wedstrijd vond vlak voor tijd plaats. Bij Excelsior Maassluis kwam Devin Plank na lange afwezigheid weer binnen de lijnen. Hij keerde terug van ziekte en chemo. Er werd een erehaag door beide ploegen gecreëerd. Hulde!

…quatro
Het telraam hadden we er voor rust al bij gepakt, maar na rust beseften we dat we prima een apart exemplaar voor Danilo konden neerzetten. Hij schoot op bijzonder fraaie wijze voor de vierde maal raak en kroonde zich daarmee tot de huidig topscorer van het bekertoernooi.

De Ajacieden hadden het sowieso goed naar hun zin. Ondanks het ontbreken van supporters die de ploeg in dit soort potjes fijn kunnen opzwepen, raakten de spelers niet snel verzadigd. Hlynsson en Daramy voerden de score op tot 8-0 en het enige smetje op de verder probleemloze avond was het geblesseerd uitvallen van Ünüvar en Danilo.

Omdat Ten Hag bij het uitvallen van zijn spits al vijfmaal had gewisseld, moesten de Amsterdammers de laatste tien minuten met een man minder door. Desondanks haalde Daramy nog een keer de trekker over en bepaalde daarmee de eindstand op 9-0. Ajax, dat al weet dat in de kwartfinale opnieuw een thuiswedstrijd wacht, hoort zaterdag bij de loting welke club dan de tegenstander is.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >