Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke Beelden: Van Gaal draagt gedicht voor tijdens persconferentie

Het is interlandbreak en dat geeft ons de tijd om op het wereldwijde web weer eens op zoek te gaan naar bijzondere beelden. Hoe toepasselijk is het dan om bij Louis van Gaal uit te komen? De huidige bondscoach van Oranje keerde in 2003 als technisch directeur terug bij Ajax en fleurde de persconferentie op met een heus gedicht!

06 september 2021 - 12:32

Nu het Nederlands elftal midden in een week vol belangrijke WK-kwalificatiewedstrijden zit, kunnen we bijna dagelijks volop genieten van de persconferenties van Van Gaal. Die zijn meestal uiterst vermakelijk. En dat is al tijden zo.

We spoelen de tijd even terug naar oktober 2003. Gaat er al een belletje rinkelen? Van Gaal volgde Leo Beenhakker op als technisch directeur bij Ajax en gaf een persconferentie in de toenmalige Amsterdam Arena.

Niks bijzonders, zou je zeggen. Ware het niet dat de succescoach, die Ajax in 1995 naar de Champions League en wereldbeker had geleid, speciaal voor de gelegenheid een beroep had gedaan op zijn dichtkunsten.

Aanbevolen
Unieke beelden: Van Gaal giftig over gebrek aan scherpte op trainingsveld Ajax

Met een briefje in de hand sprak Van Gaal op poëtische wijze de toegestroomde journalisten toe. “Door velen genoemd naar godenzonen, voor mij de bakermat van voetbaliconen.” En als afsluiter: “Daarom klinkt het vol overgave uit mijn mond, vandaag is de cirkel echt rond.”

Jan van Veen zou er spontaan jaloers van worden! Veel leuker is het natuurlijk om Van Gaal de tekst zelf te horen opdreunen. VTBL plaatste het gedicht in 2017 op YouTube en zette er voor de gelegenheid een ‘candlelight-muziekje’ onder. Maakt het geheel af.

Aan het einde horen we dat voetbalanalist Johan Derksen er het zijne van denkt, maar het gaat ons om de beelden ervoor. Qua uitspraken zijn er genoeg pareltjes van Van Gaal en daarin mag dit gedicht wat ons betreft niet ontbreken!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >