Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: Van Gaal giftig over gebrek aan scherpte op trainingsveld Ajax

Louis van Gaal is weer bondscoach. Voor de derde keer. Dat levert sowieso als vanzelf mooie beelden op. Daar durven we wel een wedje op te leggen. Van Gaal levert namelijk al vele jaren heerlijke beelden op. We nemen je graag mee terug naar midden jaren negentig…

04 augustus 2021 - 11:53

Het filmpje hierboven ken je mogelijk wel en zelfs dan krijg je er vast geen genoeg van. We bevinden ons weer even langs de Middenweg, op de trainingsvelden naast De Meer. Louis van Gaal eist scherpte van zijn spelers en doet dat op niet mis te verstane wijze.

We zien de broertjes De Boer, Clarence Seedorf, Jari Litmanen. De spelers die heel wat zilverwaar bij elkaar speelden. En dat alles onder het waakzame oog van de grote leider Van Gaal. De coach zat er die dagen vol bovenop en bovenstaande NOS-beelden bewijzen dat. En blijven bovendien prachtig. Van Gaal legt een partijspel stil en gaat dan los…

Aanbevolen
Unieke beelden: dubbele veldbestorming bij ‘pak schaal’ in 1985

“Dat is echt geen scherpte. Een beetje pielen. Dat is geen scherpte. Scherpte is kijken waar de ruimte ligt. De bal te laten gaan. Kaatsen en de bal niet door je benen laten gaan. Geen hoge bal op George geven als Brom erbij staat. Dat is scherpte. Beleving! Dit is toch belachelijk? Te belachelijk voor woorden. Negen tegen acht. En geel wint het!”

De spelers luisterden stilzwijgend toe. Heerlijk. Meer van dit bij Oranje graag!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >