Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Laatste training Sporting-uit volgens Ten Hag belangrijk voor beleving

Ajax traint een dag voor een Europees uitduel altijd kort in het stadion waar ze op bezoek zijn. Voorafgaand aan de confrontatie met Sporting CP was dat niet anders. Is zo’n laatste training echt belangrijk? Nee, dat niet. Maar het draagt wel bij aan een stukje beleving.

15 september 2021 - 10:46
Tenhagperscosporting800
Het is voor de spelers best fijn om nog even het gras te voelen. © Pro Shots

Normaal gesproken zijn er ook supporters welkom tijdens zo’n laatste training. Beetje de spelers toezingen en met je maten babbelen over de wedstrijd, terwijl de spelers zich voorbereiden op een Europees avondje. Helaas bleven de tribunes dinsdagavond leeg, afgezien van een paar plopkappen en telelenzen.

Om pottenkijkers tegen te gaan, traint Ajax op de reisdag vrijwel altijd nog in Amsterdam. Ook dinsdagochtend stond de selectie op het veld. “We trainen dan vooral op tactisch vlak en pakken er één element uit, namelijk de spelhervattingen,” zo antwoordde Erik ten Hag tijdens de persconferentie op een vraag van Ajax Life.

Aanbevolen
Stekelenburg en Tagliafico speelklaar voor 'intense Sporting-uit'

Als er in de ochtend al tactisch wordt getraind, hoe belangrijk is het dan om in aanloop naar een duel op vreemde bodem nog even het gras te voelen en het stadion te zien? “Dat is niet zo heel belangrijk. Het gaat er meer om dat de spelers in de beleving van een grote wedstrijd komen,” aldus de trainer.

Ook plezier speelt daarin een factor. Waar er in Nederland nog veel werd ‘drooggetraind’ op dode spelmomenten, daar gaat het in Portugal meer om vrijuit voetballen. En tegelijkertijd is het ook geen straf om de thuishaven van Sporting te verkennen, toch Dusan? “Het is altijd mooi om het stadion te bekijken,” zo bevestigt de aanvoerder.  

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >