Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen blijft thuis, deze twintig Ajacieden reizen naar Lissabon

Davy Klaassen blijft definitief in Amsterdam achter en ziet twintig collega’s in het vliegtuig stappen. De middenvelder heeft nog te veel last van liesklachten. Erik ten Hag noemde het in Zwolle al een race tegen de klok. Eentje die Maarten Stekelenburg wel haalde. De doelman reist in elk geval af naar Lissabon.

14 september 2021 - 12:48
Selectie Sporting 1200
Achter het mondkapje van Gravenberch gaat sowieso een lach schuil. © AFC Ajax

Lang leve interlands. We zeggen het met een flinke dosis cynisme. De Klaassen tegen Turkije hadden we er in Portugal natuurlijk ontzettend graag bij gehad. De race tegen de klok werd echter verloren en dus zit Klaassen woensdag thuis voor de buis. Het seizoen is nog lang en we gaan de middenvelder nog hard genoeg nodig hebben.

Stekelenburg is wel van de partij. De doelman had eveneens te maken met liesklachten. Of hij ook kan spelen, durven we nog niet te zeggen, maar dat hij afreist geeft in elk geval goede hoop. Ook de Argentijnen Nico Tagliafico en Lisandro Martínez zijn weer aangesloten en de onverzettelijkheid van het Argentijnse duo kan Ajax in Estádio José Alvalade vast goed gebruiken.

Aanbevolen
Informatie omwisselen en meer voor Ajacieden in Lissabon

Danilo Pereira en Kenneth Taylor speelden maandagavond nog een wedstrijdje mee met Jong Ajax. Beide spelers vonden eenmaal het net tegen NAC (6-3) om vervolgens aan te sluiten bij de Champions League-selectie van Ten Hag. Jay Gorter is ook in het vliegtuig gestapt.

En Mohammed Kudus? Daar kunnen we inmiddels een soort ‘where is Wally’ van maken. Where is Kudus? De middenvelder is op de weg terug en wordt nog altijd ‘opgetraind’, zoals Ten Hag dat noemt.

    Het duel met Sporting Clube de Portugal wordt woensdag om 21.00 uur afgetrapt. In Lissabon is het een uur vroeger, dus daar rolt de bal al om 20.00 uur. De wedstrijd staat onder leiding van arbiter José Maria Sánchez, die zijn eerste Champions League-wedstrijd fluit.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >