Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Jeugdige Ajacieden genieten tijdens stralende ballenjongensdag!

Lachende gezichten, volop plezier en veel fanatisme. Zo’n honderdtwintig leden van Ajax Jonge Schare probeerden zondagmiddag een plekje langs de lijn te bemachtigen als ballenjongen of -meisje. Een fotoverslag van een prachtige dag!

Door Jordy Haak
13 september 2021 - 13:06
Hoofdfoto Ballenjongensdag 1200
Genieten! Een topdag voor onze leden van Ajax Jonge Schare. © De Brouwer

Want dat was het! Het stralende zonnetje maakte het feest compleet. De traditionele ballenjongensdag is al enkele jaren een gezellig succes. Dit evenement is speciaal in het leven geroepen voor onze leden van Ajax Jonge Schare (12 t/m 17 jaar). Door mee te doen aan verschillende spellen maakten zij kans op een prijs die er niet om liegt!

De winnaars van deze selectiedag mogen namelijk als ballenjongen of -meisje aan de slag bij topduels van Ajax in de eredivisie en Champions League. Zo maakten de deelnemers tijdens deze editie kans om langs de lijn te staan bij de thuiswedstrijden tegen Feyenoord, PSV, FC Utrecht, Besiktas, Borussia Dortmund en Sporting Clube de Portugal! Tof toch?!

Aanbevolen
Win kaarten voor Ajax - FC Groningen!

Uiteraard moesten de deelnemers daar wel iets voor doen. Op het oude trainingsveld, naast de Johan Cruijff Arena, werd een parcours van negen spellen uitgezet. Van voetbaldarts tot gatenschieten. Daar mochten de jeugdige Ajacieden zich in teams uitleven. Zo hadden we Team Dusan Tadic, maar bijvoorbeeld ook Team Sébastien Haller.

Het leidde tot stralende gezichten en veel sportiviteit. De deelnemers werden namelijk niet beoordeeld op hun voetbalkwaliteiten, maar wel op houding, positivisme en samenwerking. Want daar draait het allemaal om als ballenjongen of -meisje!

Uiteindelijk kozen de trainers welke twaalf deelnemers in de prijzen vielen. Langs het veld van de Johan Cruijff Arena werd dat gevierd met een glaasje kinderchampagne en er werd geloot bij welke wedstrijd zij zich mogen uitleven. Twee van de winnaars gaven zelfs nog een heus interview.

Onze fotograaf De Brouwer bracht het allemaal in beeld. Daardoor kun je hieronder fijn plaatjes kijken!

Om mee te kunnen doen moet je uiteraard lid zijn van Ajax Jonge Schare. Lid worden kan via deze pagina!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >