Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Heitinga ziet Jong Ajax weer verliezen: ‘Het is winnen óf leren’

Bij Jong Ajax worden de keiharde wetten van het voetbal iedere week duidelijker. Je kan nog zo leuk voetballen, maar als de volwassenheid er nog niet is, wordt het lastig. Tegen Jong PSV verloren de talenten voor de vierde keer dit seizoen (3-1). John Heitinga heeft verschillende verklaringen voor de teleurstellende seizoenstart.

11 september 2021 - 08:47
Jpsvjaj800
Ünüvar gaf een fraaie assist, maar kocht daar uiteindelijk niks voor. © Pro Shots

De ploeg van Heitinga was vorig seizoen – toen getraind door Mitchell van der Gaag – al wisselvallig, maar dit jaar lijken de talenten nóg meer moeite te hebben in de Keuken Kampioen Divisie. Er gingen liefst vier van de vijf wedstrijden verloren, waaronder het duel van vrijdagavond tegen de leeftijdsgenoten van PSV. 

Zoals we zo vaak zien, begon Jong Ajax uitstekend aan de wedstrijd. Via een fraaie treffer van Youri Regeer kwam de ploeg zelfs op voorsprong. Maar ja, Jong Ajax zou Jong Ajax niet zijn als het die goede lijn niet een hele wedstrijd weet vast te houden. Na rust stortte de talentenploeg helemaal in, met een 3-1-nederlaag tot gevolg.

“Het is winnen óf leren,” zo vertelde Heitinga nog voor het duel met Jong PSV aan De Telegraaf. “En in de situatie waarin wij verkeren, is het op dit moment vooral veel leren.” Daarnaast helpt het volgens de trainer ook niet mee dat jongens als Ryan Gravenberch, Jurriën Timber en Devyne Rensch de beloften min of meer hebben overgeslagen. 

Aanbevolen
Timber richt blik vooruit en schrijft persoonlijke doelen op

Onderaan de streep is ontwikkeling het belangrijkste doel van spelen in Jong Ajax. Vooral in volwassenheid kunnen de talenten nog een grote stap maken. “We kennen in wedstrijden goede tot uitstekende fases, maar moeten stappen maken in volwassenheid. Onze jongens kunnen écht goed voetballen, maar geven te veel ruimtes en kansen weg.” 

Jong Ajax zit nu dus vooral in de hoek waar de klappen vallen, maar Heitinga verwacht dat zijn ploeg gedurende het seizoen steeds beter gaat presteren, mede door de steeds duidelijkere kern van zijn selectie. Laten we hopen dat Jong Ajax weer wat puntjes weet te scoren, om te beginnen op maandag 13 september tegen NAC.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >