Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax nodigt gedupeerden van vuurwerkgooiers uit voor Dortmund-thuis!

Klasse Ajax! Onze club baalt ontzettend van de vuurwerkgooiers tijdens het thuisduel met Besiktas JK (2-0). De club snapt dat Ajaxsupporters die dit van dichtbij meemaakten enorm zijn geschrokken en nodigt alle gedupeerden uit voor de Champions League-thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund.

29 september 2021 - 18:35
Cl 1200
De club komt voor zijn supporters op. Dat is goed. © De Brouwer

Ajax heeft de meeste supporters inmiddels een e-mail gestuurd met excuses en de uitnodiging. Alle Ajacieden die in de vakken 017 en 117 zaten, zijn uitgenodigd om het duel met Dortmund bij te wonen en dus niet louter de tweehonderd supporters die tijdens Besiktas-thuis elders werden ondergebracht in het stadion.

De club schrijft het volgende in de e-mail aan de gedupeerde supporters: “Wat vervelend dat je gisteren bij de wedstrijd tegen Besiktas in het vak zat waar er vuurwerk viel. Helaas verliep jouw wedstrijdbezoek hierdoor anders dan je verwacht had. We kunnen ons goed voorstellen dat de schrik er behoorlijk inzat. Dergelijk gedrag is voor Ajax onacceptabel en bovendien gevaarlijk.”

Aanbevolen
Balend Ajax geeft tekst en uitleg over vuurwerk in uitvak

Ajax schrijft verder: “Wij betreuren dat dit is gebeurd en nodigen je dan ook graag uit voor ons eerstvolgende thuisduel in de Champions League met Dortmund op dinsdag 19 oktober 21.00 uur om een wedstrijd alsnog op de juiste manier te beleven. In de loop naar dit duel informeren wij je hierover verder per e-mail. Namens AFC Ajax onze welgemeende excuses.”

Eerder vandaag gaf Ajax al een reactie op de gebeurtenissen tijdens het duel met de Turkse kampioen. Je leest hier waarom er is gehandeld zoals is gedaan. Ajax heeft de gebeurtenissen in elk geval uitgebreid besproken met officials van de Uefa en een onderzoek naar de gebeurtenissen wordt opgestart.

Als Supportersvereniging Ajax vinden we dat de club hiermee goed opkomt voor zijn supporters en wensen zij die een uitnodiging ontvingen alvast een hele fijne wedstrijd tegen Borussia Dortmund toe. Een betere ervaring vooral.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >