Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Valse rechtsbuiten Rasmussen valt op in verliespartij tegen FC Dordrecht

Op een uitverkocht sportpark De Toekomst verloor Jong Ajax met 2-1 van de mannen uit Dordt. De redactie van Ajax Life checkt sowieso op welk talent je moet letten. Wie is behoorlijk onderweg naar Ajax 1, wie juist niet? Christian Rasmussen viel ons dit duel bijzonder op.

16 augustus 2021 - 21:56
Rasmussen1000ps
Rasmussen lijkt op weg naar 2-0, zijn schot mist kracht. © Pro Shots

De jonge Deense aanvaller Christian Rasmussen tekende onlangs bij tot 2024. Hij verklaarde toen zijn handtekening te zetten met maar één doel: Ajax 1 halen. Na twee jaar voelt hij zich prima thuis in Amsterdam en wil eerst een vaste waarde worden in Jong Ajax van coach John Heitinga.

Tegen FC Dordrecht stond Rasmussen als een soort valse rechtsbuiten geposteerd. Hij trok van nature veel naar binnen, zodat rechtsback Liam van Gelderen over hem heen kon opstomen. De Deen is verre van een klassieke rechtsbuiten, met een actie buitenom of een diepgang met piepende banden.

Zijn soms traag ogende tred wordt gecompenseerd door zijn gevoel voor ruimte en z’n fijne oog voor een pass die de boel opengooit. In de eerste helft, die bol stond van kansen aan beide kanten, opende gelegenheidsspits Max de Waal (eigenlijk middenvelder) in minuut 33 de score. Daar ging een verfijnde pass van Rasmussen aan vooraf, die op links Giovanni de kans bood de assist af te leveren aan De Waal.

Nog geen minuut later stuurde de Deen Van Gelderen fraai weg op rechts, de IJslandse jongeling Kristian Nökkvi Hlynsson kon niet bij de voorzet. Vlak voor rust werd een messcherpe counter nét niet goed afgerond door Rasmussen. Hlynsson was weg op rechts. De aanname van Rasmussen was oogstrelend, de afwerking helaas veel te slap. Nog een halve minuut verder ramde hij de bal op de vuisten van de Belgisch-Ierse goalie van Dordrecht, Liam Bossin.

Ook in de tweede helft ging Rasmussen door met het versturen van afgemeten passjes en slim positie kiezen. Het afwerken is voor de krachtig ogende aanvaller nog wel een punt van aandacht. Na een uur faalde hij hopeloos, één op één voor de Dordtse keeper. Ook na zijn achttiende duel bij Jong Ajax staat de teller nog op nul.

Als hij zijn slimmigheid, fraaie techniek en kracht weet te combineren met een dodelijke afronding voor het doel, gaat Erik ten Hag hem misschien wat vaker bij de hoofdmacht halen. Hij trainde in de voorbereiding al mee en dat is niet voor niks.

Ook Rasmussens lichaamshouding kan wat actiever, want soms oogt het als desinteresse. Hij loopt geen metertje teveel - wat met goed positie kiezen ook niet hoeft. Misschien goed voor de jonge Deen om iets van de dynamiek en het fanatisme van doelman Jay Gorter te pikken. Deze Ajacied solliciteerde voor de tweede keer op rij naar vaste plek in de hoofdmacht, met een reeks indrukwekkende reddingen.

Daar doen de twee late treffers van Dordt-spits Nikolas Agrafiotis niets aan af. Jong Ajax is na twee duels nog puntloos in de Keuken Kampioen Divisie.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >