Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag ziet gretig Ajax voor rust en baalt van inkakken na de pauze

De spelers van NEC moeten zich zaterdagavond vooral tijdens de eerste twintig minuten ellendig hebben gevoeld in de Johan Cruijff Arena. De promovendus was een speelbal van de Ajacieden, die voor rust kinderlijk eenvoudig uitliepen naar 5-0. Daarmee was de honger gestild en precies daar baalde Erik ten Hag van. ‘Het publiek had meer verdiend.’

15 augustus 2021 - 07:21
Ten Hag 1200 Ajanec
Ten Hag baalde dat Ajax na rust de voet van het gaspedaal haalde. © Pro Shots

Sébastien Haller prikte voor rust eenmaal raak, maar liet ook een aantal dikke mogelijkheden onbenut. Als de aanvaller en zijn collega’s alle kansen hadden benut, dan had Ajax de pauze al met dubbele cijfers gehaald. Daar was zaterdag ook alle gelegenheid toe, want NEC rolde de rode loper uit en legde Ajax geeen strobreed in de weg.

“Ik heb genoten van de eerste helft,” trapte Ten Hag zijn perspraatje dan ook logischerwijs positief af. “Ik zag ontzettend veel beweging in het spel van Ajax. We toonden ook veel diepgang en druk naar voren als we de bal niet hadden. Dat had veel kansen en vijf mooie goals tot gevolg. Dat is het Ajax wat ik graag wil zien, gretig!”

Die gretigheid bleef na rust achter in de kleedkamer. Ajax nam gas terug en daarover was Ten Hag beduidend minder te spreken. “Ik kan kort zijn over de tweede helft. Het was stukken minder en dat wil je niet zien. We hadden er een paar goals bij moeten maken. We lieten de supporters voor rust genieten, maar in de tweede helft verdienden ze meer dan ze kregen.”

Aanbevolen
Ajax in jarige Arena razendsnel klaar met NEC en dit viel op!

“Het tempo ging heel ver naar beneden, terwijl je dat juist hoog moet houden. Dat betekent dat je de bal veel simpeler moet spelen, de momenten moet zoeken waarin je kunt versnellen en ook kantwisselingen moet maken. Al die zaken deden we stukken minder.”

Ook sprak Ten Hag over concentratieverlies en om dat punt kracht bij te zetten, wees hij naar Ryan Gravenberch, die direct na rust had moeten scoren, maar dat naliet. “Je kon het goed zien aan de kans van Ryan, die hij mist. Dat was een open kans, die gelijk 6-0 had moeten zijn. Dan zit de schwung er gelijk weer in.”

Aanbevolen
Kwart eeuw Arena gevat in 25 bijzondere foto's door jullie aangedragen!

Die schwung keerde echter niet of nauwelijks meer terug. De eerste dikke driepunter is wél gewoon een feit, al blijft het toch jammer dat Ajax niet doordrukte. We zagen de voorbije seizoenen immers vaak genoeg hoe belangrijk doelsaldo richting het einde van een seizoen kán zijn.

Ten Hag: “Mijn spelers zijn natuurlijk geen robots, maar zo’n tweede helft moet je niet accepteren. Het ligt aan onszelf en je moet de eisen hoog leggen. We hadden het tempo uit de eerste helft moeten voortzetten,” aldus de trainer, die eveneens stelde te hebben genoten van hoe Dusan Tadic zijn eerste van twee treffers overtuigend in het dak van het doel joeg.

Doelnet on fire, alles!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >