Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag vult schoorsteenmantel met derde Rinus Michels Award

‘Pak schaal, pak beker, pak alles!’ Het is de lijfspreuk van Dusan Tadic, maar deze woorden zijn meer dan ooit van toepassing op Erik ten Hag. De hoofdcoach van Ajax ontving maandagmiddag de Rinus Michels Award, als beste trainer in de eredivisie van het afgelopen seizoen.

09 augustus 2021 - 17:21
Ten Hag Vrolijk 1200
Na het kampioenschap en de beker, pakt Ten Hag ook nog een individuele prijs. © AFC Ajax

Dat Ten Hag opnieuw in de prijzen valt, verbaast ons natuurlijk niet. Hij werd afgelopen seizoen immers fluitend kampioen met Ajax. Het verschil ten opzichte van achtervolger PSV bedroeg aan het einde van de rit maar liefst zestien punten en als klap op de vuurpijl werd ook de KNVB-beker veroverd.

Daarmee voegden de Amsterdammers nog maar eens wat extra zilverwerk toe aan de toch al indrukwekkende prijzenkast, maar ook de schoorsteenmantel van Ten Hag komt inmiddels behoorlijk vol te staan. De succestrainer mag de Rinus Michels Award immers voor de derde keer in ontvangst nemen!

Dat deed hij voor het eerst in het seizoen 2015/2016, toen nog in dienst van FC Utrecht. In 2019 werd de Oldenzaler beloond voor zijn sterke prestaties met Ajax en vorig jaar werd de prijs niet uitgereikt vanwege het door corona afgebroken seizoen.

Aanbevolen
Win kaarten voor Ajax - NEC!

Ten Hag kreeg de voorkeur boven Sjors Ultee (Fortuna Sittard), Fred Grim (RKC Waalwijk), Henk Fraser (Sparta Rotterdam) en Thomas Letsch (Vitesse), die eveneens waren genomineerd. Hij reageert verheugd op zijn uitverkiezing en is tegelijkertijd blij met de steun die hij vanuit de club krijgt.

“Marc Overmars heeft mij deze kans gegeven en de manier hoe wij samenwerken is mij heel waardevol. Je kunt het niet alleen. Je hebt ruggensteun nodig van de directie,” vertelt de oefenmeester, in beeld gebracht door ESPN.

“Bij Ajax waait het altijd, daar is het nooit rustig. Je kunt een goed seizoen hebben, maar je bent zo goed als je laatste wedstrijd. En op dit moment zijn we niet heel er goed,” besluit hij met een knipoog, verwijzend naar de 0-4-nederlaag tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijffschaal.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >