Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tempo opschroeven, honger, urgentie, alles!

Als je de fly-over van de Johan Cruijff Arena oprijdt richting parkeerdek, dan passeer je twee bordjes ‘maximaal 15 kilometer per uur’. Het was een beetje de spelopvatting van Ajax in Enschede (1-1), dus hopelijk weten de spelers zondag tegen Vitesse het tempo flink op te schroeven.

25 augustus 2021 - 11:35
Blog 1200
Thuis tegen Vitesse weer, heren? © De Brouwer

Waar supporters direct bij de aftrap van het seizoen hongerig waren, daar lijkt de urgentie bij een aantal Ajacieden nog een tikje te ontbreken. Bij het openingsduel met NEC (5-0) waren supporters al ruimschoots voor de aftrap rond het stadion te vinden. Heerlijk weer, biertjes drinken en ouwehoeren met je maten over de torenhoge Ajaxverwachtingen. Te hoog misschien? Hoe dan ook, wat was het lang geleden. Ein-de-lijk weer!

Zelf was ik een dik uur te vroeg bij Vanzz, waar onze stamtafel staat. De deur was nog op slot. Totáál vergist in de tijd, shit. “Je bent al vroeg gretig, hou dat vooral het hele seizoen vast,” reageerde maatje Berry direct in onze Ajax-groepsapp op mijn onhandigheid. Onder zijn reactie een boel lachende emoticons van de overige kornuiten.

Dan maar een ander terras zoeken om de tijd te overbruggen tot de groep compleet is. Naast mij een tafeltje met eraan twee heren. “Speelt Ajax vandaag,” kreeg ik als vraag. “Nee, de mensen lopen hier 24 uur per dag in een wit-rood-wit shirt,” was de reactie terug. De kelner plaatste ondertussen een biertje voor me op tafel en ik appte de vrienden dat ik aan een vaasje zat en dat ze moesten opschieten. “Haal je wel de bloemen eruit,” kreeg ik terug. Ha, wat had ik dit gemist!

Hoe gulzig is iedereen nog?

De eerste helft tegen NEC was genieten, maar als verwende Ajaxsupporter baalde je dan toch dat er na de pauze amper meer wat gebeurde. Doelsaldo blijkt al jaren een cruciaal ding te kunnen worden, maar de Ajacieden geloofden het verder wel. In De Grolsch Veste kreeg dit navolging. In wandeltempo tegen FC Twente beginnen kan dus niet. Zeker niet met een thuisploeg die door een uitzinnig Twents publiek de wedstrijd in werd geholpen.

De honger in het uitvak was er, maar op het veld leek de urgentie totaal te ontbreken. Daley Blind noemde het ‘schandalig’, Erik ten Hag was ingetogen boos bij de persconferentie en Dusan Tadic liet deze week optekenen dat er goed is gepraat en dat nu bij iedereen duidelijk is wat er beter moet. Misschien is Ajax ook wel toe aan nieuwe impulsen en is nagelaten op bepaalde plekken door te selecteren. Hoe gulzig is iedereen nog?

We gaan zien of alle functioneringsgesprekken na Twente-uit hebben geholpen. Hopelijk zijn de Ajacieden thuis tegen Vitesse in elk geval net zo hongerig als de supporters op de tribune. Dan komt het vast goed. Haal dat bordje met 15 kilometer per uur dus maar snel weg!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >