Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Stoeltje 63: Thuis!

Na een seizoen op de bank, voor de tv en ook na een enerverend EK, een leuke Tour en waanzinnige Spelen, werd in de Johan Cruijff Arena duidelijk waar het écht om draait: aanwezig zijn bij Ajax - NEC (5-0).

15 augustus 2021 - 07:44
Thuis 1200
Op de tribunes wordt als altijd groots gedroomd. © Pro Shots

Dat werd niet eens het meest duidelijk bij die helft waarin alle vijf goals vielen. Goed voetbal krijg je thuis ook wel mee. Zo’n assist van Steven Berghuis is mooi om vanaf de tweede ring mee te maken, zeker.

De kick van erbij zijn ervaar ik misschien nog meer in zo’n zielloze slotfase, waarin niet alleen de toeschouwers maar ook de spelers het uitzitten. Na een race van Sifan Hassan zet je even koffie. De laatste renner bij een bergetappe haalt de uitzending niet en zie je dus nooit. In het stadion maak je echter nog van alles mee, als het eigenlijk al lang gedaan is.

Op een gekke manier was het vergelijkbaar met Ajax - PSV, een week eerder. Bij beide potjes hoefde de tweede helft niet te worden gespeeld. Voetbal is echter geen jurysport. Je blijft gewoon zitten. Er kan altijd nog iets gebeuren. Wie weet laat invaller David Neres nog iets aardigs zien. Op de tribune wordt volgens mij veel meer groots gedroomd, dan thuis op de bank.

Als supporter weet je dat je club hier gewoon hoort. Als de spelers het niet kunnen aantonen, dan doe jij dat!

Neem de uitzinnige Nijmegenaren in het uitvak. Zij verbeeldden in optima forma wat erbij zijn betekent. Natuurlijk is het geweldig voor ze dat hun club weer op het hoogste niveau meedoet. NEC-supporters die tv keken, vinden dat ook. Die zullen echter niet hebben staan springen, scanderen en hossen alsof ze de Champions League aan het winnen waren, bij een 5-0 achterstand. Dat doe je alleen als je erbij bent.

De prachtige opbouw van een seizoen dat eindigde in promotie laat je niet verpesten door een zeer terechte grote nederlaag. Als supporter weet je dat je club hier gewoon hoort. Als de spelers het niet kunnen aantonen, dan doe jij dat.

Verder een seizoensopening met lekker veel wit-rood-wit op de tribune. Een voor rust super gedreven en scherp Ajax. Veel stof tot dromen over hoe april en mei eruit gaan zien.

De vele vertrouwde gezichten om me heen vertelden weinig over het rare afgelopen seizoen. In een jaar veranderen bekende onbekenden nou eenmaal niet veel. Het is gewoon augustus en de competitie is als vanouds begonnen.

Vreemd hoe normaal dat voelt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >