Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Opstellen of ophoepelen? De meningen over Onana zijn enorm verdeeld...

Andre Onana is nog altijd doelman van Ajax. Sterker nog, volgende week meldt de goalie zich weer op sportpark De Toekomst om de groepstraining te hervatten. Het duurt echter nog tot 4 november eer hij weer wedstrijden mag keepen. Wij waren benieuwd hoe Ajaxsupporters in de wedstrijd zitten, als het gaat om het in genade aannemen van Onana. De meningen zijn verdeeld. Behoorlijk verdeeld.

27 augustus 2021 - 11:12
Onana Poll 1200
Blijf hij of gaat-ie alsnog...? © AFC Ajax

Er is serieus veel gebeurd rond Onana. Het zal dus vreemd zijn hem na al die maanden afwezigheid weer in Ajaxshirt op de trainingsvelden in Amsterdam te zien. Daar mocht hij immers zijn gezicht niet laten zien, tijdens zijn doping-schorsing. De keeper wil weg, Ajax wil ook best verkopen, maar vooralsnog is er niet meer dan een soort van flirt met Lyon.

Bijtekenen wil Onana niet en met een contract tot de zomer van 2022 loopt hij eind dit seizoen gratis de Johan Cruijff Arena uit. Veel supporters zien dit als een knap staaltje ‘stank voor dank’, want door de fout van Onana loopt Ajax veel geld mis én moest het zijn eerste keeper langdurig missen. De club rekende op iets meer dankbaarheid vanuit het Onana-kamp, zeker na doorbetalen van zijn salaris en het bijstaan van de keeper tijdens zijn hoger beroep.

Erik ten Hag liet eerder al tegenover Ajax Life weten dat hij Onana gewoon opstelt, als de situatie daarom vraagt. Over twee maanden kan dat moment zich aandienen, als de keeper niet voortijds is vertrokken. Wij vroegen op Twitter naar de mening van supporter. Er waren drie keuzeopties: opstellen, op de bank of ophoepelen.

Het eindresultaat op onze poll loopt qua uitslag nogal uiteen... Na 4.591 stemmen is 44 procent van mening dat Ten Hag de keeper ‘gewoon’ onder de lat moet zetten. Een nipte meerderheid van 49,1 procent denkt er faliekant anders over en zegt dat Onana moet wegwezen. Bij deze groep is de ooit zo populaire keeper duidelijk van zijn voetstuk gekletterd. Slechts 6,9 procent ziet voor Onana een plekje weggelegd op de reservebank.

“Ajax moet hier de grote club blijven en zich netjes opstellen naar Onana,” stelt Mitch in één van de vele reacties op onze poll. “Dat verdient hij zeker niet, maar Ajax moet niet te boek komen te staan als de club waar je gepest wordt. Deze situatie kun je toch al niet meer winnen.”

Ten Hag liet eerder al met Brian Brobbey zien dat hij niet schroomt spelers op te stellen, ook als daar door een deel van de supporters anders over wordt gedacht. Gelukkig maar, want als een trainer zich daardoor laat leiden... Hij stelt de elf spelers op waarmee hij denkt het meeste resultaat te kunnen halen en we weten allemaal wat een Onana in goeden doen kan.

Maar puur als supporter krijg je natuurlijk wel een vieze smaak in je mond van het hele gebeuren.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >