Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Olympische droom Antony komt uit na beslissende assist én gouden plak

Antony is er met de nationale ploeg in geslaagd om een gouden plak te veroveren. Op de olympische finale in Tokio werd Spanje door Brazilië met 2-1 verslagen. De beslissende assist kwam van de voet van de Ajacied.

07 augustus 2021 - 16:36
Antonygoud800
Olympisch goud, een droom die uitkomt voor Antony. © Pro Shots

Er was weliswaar een verlenging voor nodig, maar de gouden plak zal er voor Antony niet minder speciaal om zijn. In tegendeel. De medaille krijgt zelfs een éxtra gouden randje, nadat de Ajacied vlak voor het eindsignaal een fraaie steekbal op Malcom gaf. De aanvaller van Zenit werkte binnen en besliste zo de finale.

Kort na het laatste fluitsignaal zagen we Antony met zijn handen voor zijn ogen naar het gras vallen. Het is een droom die uitkomt, zo liet de vleugelflitser al eerder in het toernooi weten. “Het zou fantastisch zijn om aan mijn zoon te kunnen vertellen dat ik olympisch goud heb gewonnen,” aldus Antony.

Aanbevolen
Drie dingen die je moet weten over Ajax - PSV

De kersvers olympisch kampioen komt dus met een gouden plak op zak weer naar Amsterdam, maar niet voordat hij vakantie heeft gehad. Het duurt nog wel eventjes voordat Antony weer bij de groep aansluit, zo liet Erik ten Hag na Leeds-thuis (4-0) weten.

Eenmaal in Nederland wacht hopelijk een mooi seizoen met Ajax, waar hij het op de rechtsbuitenpositie mag uitvechten met landgenoot David Neres en aanwinst Steven Berghuis.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >