Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Hertha BSC kijkt uit naar offensieve impulsen van aanwinst Ekkelenkamp

Daar was dan eindelijk het officiële bericht dat Jurgen Ekkelenkamp Ajax verlaat. FC Twente probeerde lange tijd de middenvelder te strikken, maar ook in Berlijn zat met al tijden op het vinkentouw. Uiteindelijk kwam Hertha BSC eruit met Marc Overmars en de speler zelf.

28 augustus 2021 - 08:56
Ekkelenkamp 1200
Ekkelenkamp zat bij Ajax al een poosje op een dood spoor. © Pro Shots

Technisch directeur Fredi Bobic is – hoe kan het ook anders – dik tevreden met de deal, zo lezen we op het clubkanaal van Hertha BSC. “Het is geen geheim dat we al lang bezig waren met Jurgen. We zijn blij dat we eruit zijn gekomen met Ajax en dat er een oplossing is gevonden die voor iedereen goed is. Jurgen zal met zijn talent ons offensieve spel nieuwe impulsen geven.”

Ekkelenkamp had nog een contract in de Johan Cruijff Arena tot de zomer van 2022, maar zat op een dood spoor. Toch wilde Ajax hem nog wel langer binden, maar voor alle partijen is het beter dat nu door wordt geselecteerd. Bij de transfer zou een transfersom van zo’n drie miljoen euro overeen zijn gekomen, terwijl Ajax ook nog een doorverkooppercentage heeft bedongen.

De aanvallende middenvelder kreeg bij aankomst in Berlijn het shirt met rugnummer tien in zijn handen gedrukt. Ekkelenkamp: “Het was een lange weg, maar ik ben blij hier te zijn. Hertha is een geweldige club en de Bundesliga is voor mij een interessante competitie. Berlijn is ook een prachtige stad.”

Ekkelenkamp speelde sinds de zomer van 2013 in de jeugdopleiding van Ajax. In Amsterdam kwam hij uiteindelijk op in totaal veertig wedstrijden in het eerste elftal, waarin hij zesmaal trefzeker was. Hij werd twee keer landskampioen (2019 en 2021) en legde net zo vaak beslag op de KNVB-beker. Ook een Johan Cruijffschaal mocht hij bijschrijven als prijs.

Zet 'm op in Berlijn, Jurgen. Heel veel succes.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >