Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Antony: ‘Blij om voor deze fantastische supporters te spelen’

Antony keerde met olympisch goud terug uit Tokio en lijkt het goede gevoel te hebben meegenomen naar Amsterdam. De Braziliaan voorspelt een nog beter seizoen met Ajax dan afgelopen jaar. ‘Als grote club willen we titels winnen.’

30 augustus 2021 - 11:51
Antony Vitesse 1200
Antony krijgt het publiek op de banken met zijn flitsende spel tegen Vitesse. © AFC Ajax

De strijd om de rechtsbuitenpositie is deze voetbaljaargang uiterst interessant. Antony weet dat hij extra concurrentie heeft gekregen van nieuwkomer Steven Berghuis, maar dat lijkt hem vooralsnog alleen maar beter te maken. Tegen Vitesse had hij slechts vijf minuten nodig om na een fraaie aanval de trekker over te halen.

“Het is fijn dat ik meteen kon scoren. Ik ben blij met het goede spel en dit mooie resultaat,” vertelde de vleugelflitser na afloop voor de camera van de NOS. Hoewel Antony al ruim een jaar Ajacied is, kon hij zijn verfrissende spel nog niet zo vaak live aan de eigen aanhang laten zien. Corona gooide roet in het eten. De Braziliaan genoot er dan ook van dat de tribunes zondagmiddag lekker gevuld waren.

“Ik ben heel blij dat ik weer thuis speel, voor deze fantastische supporters,” gaf hij de Ajacieden in de Johan Cruijff Arena een welgemeend compliment. “Ik ben niet alleen blij met het resultaat, maar vooral ook met de sfeer en kracht binnen het team. Dat heeft ons de overwinning opgeleverd.”

Aanbevolen
Gouden Antony geeft ook mooie impuls aan onze wallpaper!

Het frivole spel van Antony is precies wat een week eerder tegen FC Twente ontbrak. Met zijn snelheid, flitsende acties en doelgerichtheid kreeg de buitenspeler de handen van het publiek veelvuldig op elkaar. Hij heeft er duidelijk zin in!

“Je moet jezelf altijd willen verbeteren, de lat hoog leggen. Ajax is een topclub. We moeten hoog mikken en elke dag hard werken om meer te bereiken. Dit seizoen wordt nog beter dan het vorige. Als grote club willen we titels winnen. We proberen grootse dingen te bereiken.”

Zijn behaalde succes in Japan geeft Antony daarbij extra energie. “Voetballen op de Olympische Spelen was voor mij een droom die uitkwam. Des te mooier is het dat we goud hebben gewonnen. Voor mij voelt dat als een belangrijke prijs. Weinig spelers hebben goud gewonnen, dus ik voel me bevoorrecht en ben er heel blij mee.”

Antony vierde zijn eerste treffer van het seizoen uitbundig. Hand op het hart, logo kussen, alles! Het leverde mooie plaatjes op en daar hebben we een wallpaper van gemaakt. Kun je je telefoon mee opfleuren! Lijkt dat je wat? Je kunt hem hier downloaden!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >