Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Ajax wint met 4-0, maar stond vooraf al 0-1 achter

Op het veld was het tegen Leeds United in de laatste wedstrijd van de oefencampagne een grote voetbalshow. Het leek of Ajax door de sfeer van weer aanwezige supporters al vóór de aftrap met 1-0 voor stond. Niks was minder waar. Sterker nog; bij de supporters stond Ajax vooraf 0-1 achter. Het was een enorm gedoe het stadion binnen te komen.

05 augustus 2021 - 14:15
Leedsblog1200
Goed dat er weer supporters waren, naar binnen komen was minder. © Björn Martens

Ajax ging deze zomer over naar een nieuw kaartverkoopsysteem, dat op het eerste gezicht een verbetering is ten opzichte van het vorige systeem. Alleen; de club ging ook volledig over op de Ajax-app als enige middel om toegang te krijgen tot de Johan Cruijff Arena. Dus geen kaarten of andere printjes meer om binnen te komen, alles digitaal. En daar ging het faliekant mis woensdagavond.

De techniek staat voor niets, hoor je vaak en natuurlijk zien wij als supporters bij Ajax graag technische vooruitgang - maar dan vooral op het veld. Naast het veld willen wij dat onze club ook koploper is. Maar dan moet altijd de menselijke maat in ogenschouw worden genomen. Als een systeem faalt zoals woensdagavond en er staan 25.000 supporters voor de poorten, moet je het oplossen. Gelukkig deed de club dit, want uiteindelijk kon iedereen naar binnen.

Als supportersvereniging gingen wij, toen de dingen mis gingen, direct in gesprek met de club. Dat blijven we ook de komende dagen doen, om te helpen voorkomen dat iets dergelijks nog een keer gebeurt. Als vereniging blijven wij ook altijd, naast de digitale toegang met de app, voor een fysieke seizoenkaart en hard copy-kaarten pleiten.

Als een systeem faalt zoals gisteravond en er staan 25.000 supporters voor de poorten, moet je het oplossen. Gelukkig deed de club dit

Nu denk je misschien dat wij donderdagmorgen chagrijnig zijn opgestaan door de problemen voor het oefenduel met Leeds. Dat is niet zo, want technisch falen kan natuurlijk voorkomen. Denk aan ICT-problemen bij het bedrijf waar je werkt of de digitale heisa bij de overheid. Het komt helaas vaker voor dan je denkt. Alleen is dat in dit geval zeer vervelend als er door digitale ellende in de echte wereld rond het stadion zo veel mensen voor de poorten staan. De regen hielp ook niet echt op dat moment.  

Het is natuurlijk de bedoeling dat bij de aanwezige supporters de technische hoogstandjes op het veld tegen de Engelse tegenstander in het hoofd blijven hangen, waardoor we met een positief gevoel naar de strijd om de Johan Cruijff schaal kunnen toeleven.

Laten we hopen dat technische falen buiten het veld niet meer voorkomt. Als belangenbehartiger van alle mensen met een Ajaxhart proberen we – waar mogelijk en binnen onze macht – bij te dragen aan een fijn wedstrijdbezoek.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >