Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax treft Sporting Lissabon, Dortmund en Besiktas in groepsfase CL!

De loting voor de groepsfase van de Champions League heeft bepaald dat Ajax zichzelf terugvindt in groep C, samen met Sporting Lissabon, Borussia Dortmund en Besiktas. Ajax gaat zo op het eerste oog een uitdagende groepsfase tegemoet, waar wij in elk geval alvast veel zin in hebben.

26 augustus 2021 - 19:17
Loting 1200
Hopelijk zien we de komende groepsfase veel lachende Ajaxgezichten. @ Pro Shots

Met Borussia Dortmund treft Ajax de nummer twee uit Duitsland en daarvoor hoeft de ploeg niet al te ver te reizen. Net over de grens staat immers het imposante Signal Iduna Park. De koppeling aan Portugees kampioen Sporting Lissabon is eveneens een aardige. Fijne uitdagingen! De laatste club die zich voegde in groep C was Besiktas. De Zwarte Adelaars uit Istanbul werden afgelopen seizoen kampioen van de Turkse Süper Lig.

Hoe dan ook, de clubs in groep C lijken op voorhand aardig aan elkaar gewaagd en Erik ten Hag zal niet ontevreden hebben toegekeken. De eerste prioriteit is om in elk geval Europees te overwinteren. Hiervoor volstaat een derde plaats, want dan zak je af naar de Europa League. Maar het mag duidelijk zijn dat de grote wens is het bereiken van de knock-outfase van de Champions League.

Aanbevolen
Speelschema Champions League uiterlijk zaterdag na loting bekend

Maar hé, het is nog effe te vroeg om daar nu al aan te denken. Al zijn we serieus benieuwd waar we na zes potjes voetballen in de groepsfase staan. Het is in elk geval fijn weer terug te zijn op het allerhoogste podium en we doen dan ook iedereen de hartelijke groetjes uit de Champions League!

Het speelschema wordt overigens uiterlijk zaterdag verwacht. De ene keer komt het schema sneller dan de andere keer en nu dus tamelijk laat. Sowieso is het goed om – hoe verleidelijk ook – niet halsoverkop vliegtickets en hotels te boeken. Daarover lees je hier meer.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >