Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: bijzonder duel Ajaxamateurs in Arena

In onze lijst met unieke beelden komen veel fragmenten voorbij van de hoofdmacht van Ajax, van oud-spelers van de club en van de jeugd. De zaterdagamateurs van Ajax stonden niet eerder in de schijnwerpers, maar in 2017 mocht dit team in de KNVB-beker aantreden tegen het eerste elftal van FC Utrecht. In de toenmalige Amsterdam Arena!

29 juli 2021 - 11:21
Ajax Amateurs 1200
Voetballen in de Arena, een speciale ervaring voor de Ajaxamateurs. © Pro Shots

De Ajaxamateurs? Dat klopt! Die ploeg maakt ook onderdeel uit van de club en speelt zijn wedstrijden ieder weekend op De Toekomst. Tegenwoordig in de derde divisie, maar destijds in de hoofdklasse B. Wie er zoal rondliepen? Talentvolle amateurs, maar ook ex-profs zoals Stefano Seedorf en Stephan Veenboer. Tegenwoordig maken ook Eyong Enoh en Dico Koppers deel uit van de selectie.

In 2017 mocht de ploeg van toenmalig trainer Jorg Smeets deelnemen aan het nationale bekertoernooi en kwam FC Utrecht uit de koker. Een eredivisieclub als tegenstander en dus werd voor deze speciale gelegenheid uitgeweken naar de Amsterdam Arena als speellocatie. De plek waar veel spelers uit de Ajax Zaterdag 1 ooit nog eens hoopten te voetballen. Dat levert dan ook bijzondere beelden op!

Aanbevolen
Toon jezelf ook dit seizoen meestervoorspeller en win mooie prijzen!

Spelers die filmpjes schieten van de kleedkamer, de warming-up die wordt voltooid op het heilige gras en Smeets die een praatje maakt met zijn collega-trainer van FC Utrecht: Erik ten Hag! Bij de Domsteldelingen zien we bovendien Urby Emanuelson en Zakaria Labyad op het veld verschijnen.

De wedstrijd zelf? Die gaat met 0-6 verloren, maar de ervaring alleen al was goud waard voor de amateurploeg. Ajax TV bracht het geheel fraai in beeld, ondersteund door twee interviews. 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >