Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: Ajax 2 imponeert in Amstel Cup

In onze zoektocht naar unieke beelden nemen we je graag mee terug naar het seizoen 2001/2002. Een voetbaljaargang waarin Ajax de KNVB-beker won, maar waarin vooral het beloftenelftal van de Amsterdammers echt furore maakte. Een penaltyserie in de halve eindstrijd versperde uiteindelijk de weg naar een unieke finale tegen de grote broer.

21 juli 2021 - 15:53

We hebben weer een pareltje gevonden, hoor. Aan het begin van deze eeuw baarde de beloftenploeg van Ajax opzien door in het bekertoernooi – toen nog bekend als de Amstel Cup – de ene na de andere eredivisieclub te elimineren. Het leidde tot grootse vreugdetaferelen in een goed gevulde Amsterdam Arena, waar de supporters trots meejuichten met de talenten uit de jeugdopleiding.

Kun jij je de ploeg van hoofdtrainer Jan Olde Riekerink nog herinneren? Een bont gezelschap van veertien spelers, afkomstig uit alle uithoeken van de wereld. Onder hen treffen we bekende namen als Maarten Stekelenburg, Steven Pienaar en Anthony Obodai, maar ook iemand als Walker Américo Frônio.

De jonkies van Ajax imponeerden door De Graafschap, FC Volendam en FC Twente het nakijken te geven. Vooral door de spectaculaire wedstrijd tegen laatstgenoemde tegenstander kwamen zij echt in de schijnwerpers te staan.

Aanbevolen
Unieke beelden: de bouw van de Amsterdam Arena, 25 jaar geleden

Een halve finale volgde. In de eigen Arena, tegen FC Utrecht. De strijd leek na 62 minuten gestreden toen de gasten uit de Domstad op een 0-2-voorsprong kwamen. Invaller Nando Rafael dacht daar echter anders over. Het goudhaantje, die nooit in de hoofdmacht zou doorbreken omdat hij van de Nederlandse overheid geen verblijfsvergunning kreeg, bracht zijn ploeg met twee treffers langszij.

Pas in de strafschoppenserie ging het uiteindelijk mis voor de talentenploeg. In het zicht van de haven. In het zicht van een unieke bekerfinale tussen de A-selectie en het tweede elftal van Ajax. Gelukkig hebben we de beelden nog en die zijn zeker de moeite waard om weer eens te bekijken!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >