Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jeugdig Ajax zet Koninklijke HFC eenvoudig opzij en dit valt op

Ajax heeft het eerste oefenduel van het nieuwe seizoen gewonnen. Op het eigen sportpark De Toekomst was Koninklijke HFC de sparringpartner. De amateurs uit Haarlem hadden niet veel in te brengen tegen de jonge ploeg van Erik ten Hag. De teller stopte uiteindelijk bij 6-0.

03 juli 2021 - 15:47
Ajahfc800
Zien we hier een nieuw Braziliaans succesduo in de maak? © Pro Shots

Mix van jong en oud
Ajax trad natuurlijk nog niet op volle oorlogssterkte aan tegen HFC, maar wat was het fijn om weer Ajacieden in actie te zien! De wedstrijdselectie voor het oefenduel bestond uit een mix van jongens uit de hoofdmacht en de talentenploeg, aangevuld door spelers die zijn teruggekeerd van hun verhuurperiode. 

Zo zagen we Lisandro Magallán en Danilo Pereira terug in de basiself, terwijl ook David Neres, Noussair Mazraoui en Zakaria Labyad zich vanaf het begin mochten laten zien. Remko Pasveer maakte zijn debuut onder de lat. De ervaren doelman kreeg als oudste Ajacied op het veld dan ook gelijk de aanvoerdersband om zijn arm gerold. 

Neres, Neres, Neres!
Terwijl er in de openingsfase maar weinig gebeurde, regende het na twintig minuten plots doelpunten. Neres was verantwoordelijk voor de openingstreffer, waarna het telraam uit de kast kon worden gehaald. In nog geen vijf minuten tijd lag de bal opeens vier keer in het netje. Het had in die zin wel wat weg van de ‘ketchupfles-theorie’.

Ook het tweede en derde doelpunt kwamen op naam van Neres te staan, die dus een loepzuivere en razendsnelle hattrick maakte. Maar als we één treffer mogen uitlichten, dan kiezen we voor de vierde. Nadat de Ajacieden zich flitsend richting het doel hadden gecombineerd, kon HFC alleen maar toekijken hoe Kenneth Taylor raak poeierde.

Nóg meer jonkies na rust
De ploeg van Ten Hag bestond voor rust al voornamelijk uit jonkies, maar na de thee werd de gemiddelde leeftijd nog maar eens verder omlaag geschroefd. Alleen Taylor en Enric Llansana bleven op het veld staan, terwijl jongens als Jay Gorter, Anass Salah-Eddine, Amourricho van Axel Dongen en Kristian Hlynsson de kans kregen om zich te laten zien.

Hlynsson liet zich dat geen twee keer vertellen, want na vijf minuten kopte de talentvolle IJslander van dichtbij raak. De voorzet op maat van Van Axel Dongen mocht er ook zeker wezen. De aanvaller – die werd uitgeroepen tot grootste talent van De Toekomst – had ook best zelf een treffer mogen maken, maar hij kreeg de bal niet in een leeg doel. Zo eindigde het duel met HFC in 6-0.

Ajax zet maandag koers richting De Lutte, om tijdens het trainingskamp tegen Quick ’20 en SC Paderborn 07 te oefenen. Verder staan er ook sparringspotjes met Anderlecht en Bayern München op het programma, terwijl er nog naar tegenstanders wordt gezocht voor de oefenduels in Oostenrijk.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >