Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Creatieve Ajacieden gaan los op ontwerpwedstrijd derde shirt!

We vroegen jullie via een ontwerpwedstrijd het ideale derde shirt voor Ajax te ontwerpen. Nou, dat hebben we geweten! In deze update maken we de vijf winnaars bekend en delen we de tofste en grappigste inzendingen met jullie.

13 juli 2021 - 14:33
Groengeel
Dit is één van de winnende inzendingen! © Fabian en Vik de Lange

Allemachtig, wat kregen we veel toffe ontwerpen binnen... Tja, kies dan maar eens vijf winnaars. We hebben uren vergaderd en gingen rollebollend met elkaar over de redactievloer, maar kwamen er na lang beraad uit. De vijf winnaars zijn: Anniek Donkersteeg, Vik de Lange, Samu, Fadhlur Zahri en Nico Sebastian de Graaf.

We nemen snel contact met jullie op, want de prijs die er viel te winnen loog er immers niet om. Elk van jullie krijgt namelijk het Ajaxthuisshirt van 2020/2021 met daarop de handtekeningen van de voltallige selectie van het eerste elftal. Van harte gefeliciteerd!

Onderaan deze update vind je twintig inzendingen die we graag met jullie willen delen. De eerste vijf zijn de winnaars, de overige vijftien krijgen op deze wijze een eervolle vermelding. We danken echter álle deelnemers, want we hebben hard genoten van alle werklust en creativiteit.

Aanbevolen
Ontwerp ideale derde tenue en win door selectie gesigneerd shirt!

Vanuit Ajax keek de commerciële afdeling sowieso mee. Fijntjes werd gememoreerd dat in een Europees uitshirt geen rood of wit mag worden verwerkt. Dat keurt de Uefa namelijk niet goed. De kleuren van een derde tricot moeten afwijken van het thuisshirt.

Toch kregen we juist veel creaties met zwart, rood en wit binnen. Of dit nu wel of niet mag, voor de ontwerpwedstrijd maakte dat niet uit. Wij kozen gewoon de inzendingen die we het gaafst vonden. Verder hopen we dat Adidas stiekem heeft meegekeken, want dan hebben ze voor de komende twintig jaar inspiratie.

We zijn benieuwd hoe het derde shirt van Ajax er volgend seizoen daadwerkelijk uit gaat zien. Als het overeenkomt met wat we her en der al voorbij hebben zien komen, dan is het veelbelovend.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >