Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax sluit trainingskamp De Lutte af met zege op SC Paderborn 07

Fase twee van de voorbereiding zit erop. Ajax heeft het trainingskamp in De Lutte met een goed gevoel verlaten, door SC Paderborn 07 met 4-1 te verslaan. Dit viel ons zoal op tijdens het oefenpotje met de Duitse sparringpartner.

10 juli 2021 - 13:48
Ajapad800
Haller en Kudus lieten zich in de eerste helft zien. © Pro Shots

Tadic slaat opwarmingsritueel over
Wie regelmatig wedstrijden van Ajax bezoekt, weet dat Dusan Tadic zijn eigen opwarmingsritueel heeft. Als de overige Ajacieden na de warming-up naar binnen gaan, blijft de aanvoerder altijd nog even hangen om af te werken. Stukje balgevoel kweken, en zo. Zelfs voorafgaand aan oefenpotjes voert Tadic zijn ritueel uit. 

Des te opvallender was het dat de Serviër direct na de warming-up naar binnen ging. Geen extra schoten op doel, geen ‘Tadic On Fire’ en geen extra applaus richting de aanwezige supporters. Het overslaan van het ritueel had overigens geen invloed op zijn spel, want zonder super opvallend te voetballen, zagen we weer een paar fraaie acties van Tadic.

Ten Hag en Baumgart doen potje onderling schreeuwen
Normaal gesproken concentreren we ons niet zo op de tegenstander, maar tijdens Ajax - Paderborn ontkwamen we er echt niet aan. Steffen Baumgart, de trainer van de Duitsers, was zó aanwezig dat we er op de tribune af en toe een beetje angstig van werden. Al huppelend langs de zijlijn en met overslaande stem probeerde hij zijn ploeg aan te sturen.

Erik ten Hag was eveneens goed te horen. Met name Mohammed Kudus, Victor Jensen en Youri Baas kregen flink wat aanwijzingen vanaf de kant. Waar nodig werd de hulp van Winston Bogarde ingeroepen, die de op de grond liggende Baas even ‘vriendelijk’ verzocht om weer op te staan. En als Winston je iets vraagt, doe je dat gewoon.

Edje ist dabei!
Wat moeten we toch zonder Ed? Ook dit jaar is de onbedoelde doelpuntenmaker er weer vroeg in het seizoen bij. Nadat Sébastien Haller zijn ploeg eerder al op 1-0 had geschoten, kwam Edje in actie om de score te verdubbelen. Deze keer in de vorm van Jamilu Collins, die de bal na een goede actie van Kudus het laatste zetje in eigen doel gaf.

Na de thee – in het geval van Baumgart een kopje kalmerende kamilledrank – kregen de jonkies en reserves de kans om zich te laten zien. Onder aanvoering van captain Perr Schuurs ging een jeugdig Ajax op zoek naar een derde treffer. Die kreeg het al snel in de tweede helft, nadat Danilo fraai raak prikte in de verre en hoge hoek.

Magallán moet meer ‘motivation’ brengen
Baumgart was ondertussen nog niet gekalmeerd en spoorde zijn ploeg al schreeuwend aan om nog ‘achtzehn minuten te arbeiten’. Niet veel later werd dan ook de ‘anschlusstor’ binnengekopt, al had Lisandro Magallán best wat meer kunnen doen om de corner weg te werken. De Argentijn kreeg niks voor niks het woord ‘motivation’ naar zich toegeworpen door Ten Hag.

Ondanks wat speldenprikjes van Paderborn kwam de zege voor Ajax niet meer in gevaar. Zeker niet nadat Zakaria Labyad de marge vanaf de stip weer naar drie tilde. De Marokkaan – die door Ten Hag trouwens ‘Zekkie’ wordt genoemd – had daar wel twee pogingen voor nodig.

Zo sluit Ajax het trainingskamp in De Lutte dus met een goed gevoel af. Eenmaal in Amsterdam begint stap drie van de ‘vier-fasen-voorbereiding’, waarin er wordt geoefend tegen RSC Anderlecht en Bayern München. Kort daarna vertrekt de selectie richting Oostenrijk voor een tweede trainingskamp.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >