Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Welke spelers waren actief voor eerste elftallen van Ajax én Feyenoord?

Het spel is op de wagen, hè? We hebben het natuurlijk over de interesse van Ajax in Steven Berghuis. De meningen liggen onwijs uiteen, maar de hele kwestie geeft wel aanleiding om een eerder vraagstuk in de herhaling te gooien: welke spelers maakten minuten voor zowel het eerste van Ajax als Feyenoord?

28 juni 2021 - 13:05
De Cler 1200
De Cler is één van de spelers die voor beide clubs actief was. © Pro Shots

In Rotterdam zijn veel supporters ernstig in de war geraakt. De ooit zo geliefde Berghuis wordt bij een groot deel van de aanhang direct een persona non grata als hij daadwerkelijk een Ajaxshirt over de schouders trekt. 

Ook in Amsterdam zijn de meningen verdeeld. De één ziet een overgang van Berghuis totáál niet zitten, terwijl de ander hardop lacht om alleen al het idee dat ze er in De Kuip doodziek van zijn. Weer anderen vinden de aanvaller gewoon een aanwinst, zeker voor 4 miljoen euro. Overigens is het hele meningencircus dat bedrag al waard, maar goed.

Aanbevolen
Welke Ajacieden scoorden én faalden vanaf de stip in het KNVB-bekertoernooi?

De Berghuis-gate is in elk geval genoeg aanleiding om een eerdere quiz op te poetsen. Welke spelers waren zowel actief in het eerste elftal van Ajax als dat van Feyenoord? Je denkt dat je het wel weet, maar dat valt toch tegen. Let maar op!

Goed om te weten: we zoeken alleen spelers die het eerste haalden. Al speelden ze maar een minuutje mee. Het heeft daarom geen zin om namen als Richard Knopper, Evander Sno of Michael Mols in te voeren, want die haalden hooguit het eerste van één van de twee clubs.

Nou, de opdracht is wel helder, toch? Nu de uitvoering. En dat is nog knap lastig, zo zul je vanzelf merken. We hebben alle namen door elkaar heen gegooid. Niks alfabetische volgorde of chronologie in tijd. In de blender met die handel. Je krijgt acht minuten.

Succes!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >