Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van Axel Dongen opvolger Rensch als winnaar Abdelhak Nouri Trofee

Amourricho van Axel Dongen is uitgeroepen tot grootste talent van de jeugdopleiding. De zestienjarige aanvaller neemt daarmee het stokje over van Devyne Rensch, die vorig seizoen de Abdelhak Nouri Trofee won. Van Axel Dongen komt sowieso in een mooi lijstje met namen terecht.

02 juni 2021 - 09:28
Vanaxeldongen800
Van Axel Dongen is de vierde winnaar van het hartjesgebaar. © AFC Ajax

Voorheen werd de meest veelbelovende speler uitgeroepen tot Talent van de Toekomst, maar de uitverkiezing draagt sinds 2018 een nieuwe naam. De prijs werd destijds vernoemd naar Nouri, het grote talent dat nooit meer zal schitteren in het shirt van Ajax.

Sinds de naamverandering wonnen Ryan Gravenberch, Naci Ünüvar en Rensch de Abdelhak Nouri Trofee, terwijl onder anderen Donny van de Beek, Davy Klaassen, Daley Blind en Rafael van der Vaart al eerder werden uitgeroepen tot grootste talent van de jeugdopleiding. 

Van Axel Dongen is dus de vierde winnaar van de prijs met het hartjesgebaar. De aanvaller werd op De Toekomst verrast door de familie Nouri. “Je krijgt natuurlijk wel een gevoel in je buik van: wat doen zij ineens hier? Ik had de prijs zelf helemaal niet verwacht,” zo vertelt hij aan het eigen clubkanaal

Van Axel Dongen kwam in 2013 over van amateurclub OSV, waarna hij zich op de Toekomst steeds beter ontwikkelde. Als gevolg van het stilleggen van de jeugdcompetities stroomde de aanvaller van de O18 door naar Jong Ajax. Begin mei maakte hij tijdens het thuisduel met De Graafschap zijn debuut in het profvoetbal.

“Vanaf het moment dat hij op het veld stond, heeft hij het geweldig opgepakt,” aldus hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali. “Zijn spel in de kleine ruimte, zijn overzicht en de arbeid die hij levert, maken hem een bijzonder speler. Daarnaast is hij coachbaar. Dat zijn dingen die wij belangrijk vinden bij een jeugdspeler.”

Wat nu de vervolgstappen voor Van Axel Dongen zijn? De aanvaller sluit volgend seizoen aan bij Jong Ajax, waar hij een vaste waarde wil worden en zich verder wil ontwikkelen. Maar eerst is het tijd om te genieten van zijn prachtige prijs. “Ze zullen thuis trots zijn.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >