Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: Petterssons laatste en Van Praag grapt over CL-winst

We doken in de archieven en vonden weer een Ajaxparel op YouTube: de huldiging op het volgepakte Leidseplein na het binnenharken van de titel in seizoen 1993/1994. De interviews op het bordes door Sierd de Vos zijn ook nu nog heerlijk. En wat zegt Michael van Praag daar nou...?

21 juni 2021 - 10:52

Het zijn beelden die nooit vervelen. Die van huldigingen. Zeker als het huldigingen betreft in de Amsterdamse binnenstad. Ajacieden op het bordes en Louis van Gaal met overslaande stem. 

Sierd de Vos was in 1994 aanwezig om verslag te doen van de festiviteiten. Hij sprak Stefan Pettersson, Frank Rijkaard, Peter van Vossen én voorzitter Michael van Praag.

Vooral dat laatste gesprek is aardig, want luister maar wat Van Praag zei toen vooruitgekeken werd naar seizoen 1994/1995: “Het voelt misschien wat ver om nu te roepen dat we de Europacup ook maar moeten winnen.” Dat is met terugwerkende kracht wel echt geweldig. Nostradamus van Praag!

Aanbevolen
Unieke amateurbeelden: het onvergetelijke afscheid van Rijkaard

Ook horen we Pettersson. De spits zou Ajax verlaten, maar was blij dit nog als toetje mee te maken. “Ja, dit maak je niet zo vaak mee. Fantastisch. Of ik spijt ga krijgen? Ik zal zeker spijt krijgen, maar ik ga terug naar Göteborg, dat is een feit. Ik wil nu gewoon genieten van de dag.”

Het gesprek met Frank Rijkaard is eveneens mooi. “Alle kampioenschappen zijn mooi, maar de laatste is het mooiste. Ik ben heel trots dat we dit met deze selectie voor elkaar hebben gekregen.”

Het zou nog veel mooier worden, Frank. Nog veel mooier...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >