Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke amateurbeelden: het onvergetelijke afscheid van Rijkaard

Was een terugkeer van een Ajacied op het oude nest ooit zó geslaagd als die van Frank Edmundo Rijkaard? Oké, nog een vraag: was een afscheid van een Ajacied ooit zó geslaagd als die van Rijkaard? Unieke amateurbeelden uit Stadion De Meer. Geniet ervan.

27 maart 2020 - 08:34

Wij blijven struinen op YouTube en kwamen weer mooie beelden tegen van PI ALFA. Hij liet zijn camera draaien op zondag 28 mei 1995. We zijn even terug in Stadion De Meer. De landstitel is al veiliggesteld en we gloeien nog na van de Champions League-winst op AC Milan.

Ajax - FC Twente is die dag het slotakkoord van een hallucinerend mooi seizoen. Het is eveneens de dag dat een groot voetballer wordt uitgezwaaid. Rijkaard hoorde heel vaak de smeekbede ‘Frenkie nog een jaar, Frenkie nog een jaar’, maar het is genoeg. Hij stopt. Mooier wordt het toch niet meer.

Bovenstaande beelden leggen de publiekswissel die Louis van Gaal hem gunt vast. Jonge hond Edgar Davids vervangt hem. En scoort ook nog, net als Finidi tweemaal. Het wordt 3-1, maar dat is allemaal bijzaak. Een groot Ajacied neemt afscheid. Van De Meer, van Ajax, van de supporters.

De beelden zijn ontroerend. Rijkaard staat op de middenstip en laat het over zich heen komen. ‘This is the moment’ van Rene Froger schalt door de speakers en De Meer gloeit knalrood door alle fakkels. De rookontwikkeling geeft het geheel een magisch tintje. Rijkaard neemt het allemaal in zich op. Daar op die middenstip.

Dan volgt de ereronde langs zijn supporters. Handjes en lieve woorden door de hekken met punten erop. De Champions League-beker is ook van de partij en wordt nog maar eens getoond aan de 19.231 toeschouwers op de tribunes.

Rijkaard is nog altijd hét voorbeeld van een succesvolle terugkeer op het oude nest. En ook het voorbeeld van hoe je afscheid neemt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >