Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blind maakt rentree voor winnend Oranje tijdens EK-generale

Het Nederlands elftal kende zondag een aardige generale voor het EK. Georgië werd in een oefenduel met 3-0 verslagen, al was het allemaal niet heel overtuigend. Bij Oranje stonden Maarten Stekelenburg en Jurriën Timber in de basis, terwijl Daley Blind zijn rentree maakte. Ook Davy Klaassen en Ryan Gravenberch kregen minuten.

06 juni 2021 - 19:47
Oranjegeo800
Welkom terug, Daley! © Pro Shots

Het was fijn om Blind weer terug op het veld te zien, nadat hij zijn seizoen bij Ajax vroegtijdig moest staken vanwege een enkelblessure. De verdediger kon tegen Georgië echter al snel aan de bak, want na twee minuten leek Saba Lobzhanidze recht op Stekelenburg af te gaan. Blind wist hem niet meer bij te benen, maar gelukkig lag ‘Steek’ in de weg.

Oranje leek na de vroege kans van Georgië wakker geschud, al was dat maar van korte duur. De opleving van het Nederlands elftal duurde wel lang genoeg om tot een doelpunt te komen. Memphis Depay was vanaf de stip trefzeker, nadat Denzel Dumfries vlak daarvoor werd gevloerd in de vijandelijke zestien.

Voor Blind zat de wedstrijd er na één helftje op. De verdediger bleef na rust achter in de kleedkamer, maar heeft in ieder geval weer wat minuten in de benen. Ook zonder Blind wist Oranje al snel na de aftrap te scoren. Nu was Memphis niet de afmaker, maar de aangever. Het doelpunt kwam op naam van Wout Weghorst.

Waar er met Blind dus een Ajacied naar de kant ging, daar kwamen er met Klaassen en Gravenberch weer twee bij. Laatstgenoemde beloonde zijn invalbeurt zelfs met een doelpunt, nadat hij een rebound eenvoudig raak wist te koppen. De jonge middenvelder maakte daarmee zijn eerste interlanddoelpunt.

Zo eindigde het oefenduel dus in 3-0. Nu de generale repetitie erop zit, is het voor Oranje tijd om zich volledig te focussen op het EK. Het Nederlands elftal speelt zijn eerste groepswedstrijd op zondag 13 juni. Dan wordt er in de Johan Cruijff Arena afgetrapt tegen Oekraïne.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >