Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Argentijnen met basisklant Martínez naar knock-outfase Copa América

Argentinië, met Lisandro Martínez in de basis en Nico Tagliafico op de reservebank, heeft zich na een comfortabele 4-1-zege op Bolivia als groepswinnaar geplaatst voor de knock-outfase van de strijd om de Copa América.

29 juni 2021 - 07:11
Martinez 1200 Arg
Het shirt van Argentinië staat Martínez prima! © Pro Shots

Martínez moest lang wachten op zijn eerste minuten, maar de Ajacied stond tegen Bolivia dan eindelijk echt in de startopstelling. Centraal achterin speelde hij een prima wedstrijd, gadegeslagen door zijn Ajaxmaatje Tagliafico. De linksback bleef de hele wedstrijd op de bank.

Voor het duel met Bolivia speelden La Albiceleste al drie duels op de Copa América. Daarvan werden er twee gewonnen en werd eenmaal gelijkgespeeld. Tagliafico speelde in twee van de drie confrontaties mee, maar werd tegen Bolivia dus niet nodig geacht, terwijl Martínez eindelijk het gras kon opvreten.

De absolute hoofdrol tegen de Bolivianen was echter weggelegd voor Lionel Messi. Hij speelde zijn 148ste interland en was bij drie van de vier doelpunten betrokken, waarvan hij er zelf twee maakte. Hij onttroonde bovendien Javier Mascherano als Argentijns recordinternational.

Dankzij de dikke overwinning gaan Tagliafico en Martínez als groepswinnaars door naar de laatste acht. De volgende horde is Ecuador.

Aanbevolen
Rondje socials: ‘Berghuis betaalt twee miljoen contributie om bij Ajax te spelen’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >