Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax verblijft ook tijdens trainingskamp De Lutte in coronabubbel

Het trainingskamp in De Lutte is voor Ajax vaste prik op de voorbereidingskalender, maar de invulling daarvan ziet er dit seizoen net even anders uit. De club wil geen enkel risico nemen en trekt de coronabubbel daarom ook door naar het Twentse onderkomen.

29 juni 2021 - 09:55
Luttecorona800
Er is waarschijnlijk geen ontvangstcomité dit jaar... © AFC Ajax

Terwijl het in Nederland de goede kant op gaat met de hele coronasituatie, doet Ajax het liever nog wat voorzichtiger aan. De club wil de kans op een eventuele besmetting binnen de selectie zo klein mogelijk houden en dus gaat de groep wederom de bubbel in. Binnen die bubbel moet de landskampioen worden beschermd tegen risico’s van buitenaf.

“Daarom heeft Ajax nu een week lang ons hotel en restaurant exclusief voor de staf en spelers afgehuurd,” zo legt de gastheer van het vaste onderkomen De Bloemenbeek aan Tubantia uit. “Er is dus helaas geen plaats voor andere gasten of passanten. Ander bezoek zou onnodige risico’s met zich meebrengen.”

Aanbevolen
Rondje socials: ‘Berghuis betaalt twee miljoen contributie om bij Ajax te spelen’

Ajax werkt in De Lutte twee oefenwedstrijden af, op 6 juli tegen Quick ’20 en op 10 juli tegen SC Paderborn 07. Ook tijdens die duels worden de coronamaatregelen strikt nageleefd. Het maakt het er voor Quick ’20 allemaal niet makkelijker op. “De staf en de spelers verblijven in een eigen veiligheidszone op en rond het veld en worden allemaal getest op corona,” zo schetst de wedstrijd- en veiligheidscoördinator. 

Over de hoeveelheid toeschouwers moet dan ook nog een ei worden gelegd. Het maximum is 4500, maar met de anderhalvemeter-regel wordt dat al snel beperkt tot 1250 á 1500 man. “De entreekaarten gaan in elk geval intern verkocht worden. Op onze website komt te staan hoe en voor welke prijs,” aldus Quick ’20.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >