Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

TV-tip: Check hoe het jonge Ajacieden vergaat tegen Jong Frankrijk!

De bal rolt even niet in clubverband, maar in de vooravond kunnen we best wat (ex)-Ajacieden aan het werk zien. Het is do or die voor de talenten op het vervolg van het EK onder 21 tegen de leeftijdsgenoten van Jong Frankrijk.

31 mei 2021 - 12:42
Jongoranjerensch1200
Zien we Devyne Rensch vanavond wellicht in actie met Jong Oranje? © Pro Shots

Het is door corona allemaal anders dan normaal, vandaar dat vandaag de kwartfinale van het EK onder 21 voor de jonge Oranje-klanten op het programma staat (18.00 uur, NPO2). Na de groepsfase in de laatste week van maart is het nu serieus doorgaan of afhaken. Mocht Jong Oranje doorgaan, dan is de halve finale op 3 juni en de finale op 6 juni.

Over serieus gesproken: dat is de tegenstander in de Boszik Aréna zeker. Jong Frankrijk is in Budapest torenhoog favoriet voor de Europese titel en da’s niet zo gek, want de totale marktwaarde van de Franse talenten bedraagt 516,9 miljoen euro, tegenover 159,5 miljoen euro voor de Jong Oranje-spelers (aldus transfermarkt.com).

Dat bondscoach Sylvian Ripoll beschikt over basisspelers van bijvoorbeeld Sevilla, Paris Saint-Germain, FC Nantes en Herta BSC zegt Sven Botman, net kampioen met Lille, niet zoveel. “Franse talenten staan erom bekend voetballend goed te zijn, maar het mentaal nog wel eens te laten liggen. Zeker als je ze vroeg kunt breken.”

Met Sven Botman hebben we een van de vele (ex)-Ajacieden genoemd in de selectie van Erwin van de Looi. Hij moet dus een unieke teamprestatie neerzetten met voor ons bekende namen als Kaj Sierhuis, Justin Kluivert, Mitchel Bakker, Danilho Doekhi, Dani de Wit (aanvoerder) en Azor Matusiwa. Noa Lang en Brian Brobbey vielen eerder al af.

Als je weet dat de huidige Ajacieden Jurgen Ekkelenkamp, Devyne Rensch, Perr Schuurs en Kjell Scherpen in actie kunnen komen en het er nu echt om gaat, kun je maar beter met het bord op schoot inschakelen, om 18.00 uur op NPO2. De voorbeschouwing begint een kwartiertje eerder.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >