Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag laat zich niet uit over erehaag, máár kampioen ‘moet je feliciteren’

Nog een drietal wedstrijden en dan zit het seizoen erop voor de kampioen. Toch volgt nog een smakelijk toetje. De Ajaxbus rolt zondag naar De Kuip voor de klassieker en veel komt dan aan op het eergevoel. Staat de erehaag al klaar?

07 mei 2021 - 14:20
Hag Feyaja 1200
Ten Hag stelt dat Ajax alles gaat doen voor een zege in De Kuip. © Pro Shots

Natuurlijk vroegen we Erik ten Hag tijdens het perspraatje in aanloop naar zondag hoe hij kijkt naar het fenomeen ‘erehaag’. Een kleine glimlach, even nadenken en dan: “Nou, dat laat ik aan de tegenstander. Daar zijn wij niet mee bezig. Wij zijn bezig met hoe we die wedstrijd gaan winnen.”

Hmm… We proberen het nog eens door aanvullend te vragen hoe de trainer het als speler zou hebben gevonden. “Eh… Dat zijn altijd van die bijkomstigheden… Ik zou daar verder over moeten nadenken… Ik heb daar nu geen antwoord op. Ik ben bezig met mijn spelers te prepareren voor de wedstrijd. Wij willen onze supporters de overwinning schenken en daar zullen we alles aan doen.”

Toch was Ten Hag nog niet van de ‘kwestie’ erehaag af, want ook elders in de zaal vroeg men door namens De Telegraaf. Zou Ajax bijvoorbeeld wel een erehaag voor Feyenoord hebben gemaakt? De trainer schoot om die suggestie in de lach, omdat die situatie immers nooit aan de orde is. “Ik zal dan dit zeggen: de kampioen moet je feliciteren.”

Hoe? Dat is aan de opponent. En die zeggen zelf geen erehaag te gaan vormen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >