Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Opvolger van Markerink bij Johan Cruijff Arena komt van Schiphol

Nee, geen flauwekul over dat het stadion een nieuwe directeur aan boord heeft en dat het allemaal vliegensvlug is gegaan. Dit is serieus: Tanja Dik wordt voorgedragen als nieuwe directeur van ons Ajaxhuis.

27 mei 2021 - 09:52
Arena1200
Dit prachtige stadion krijgt een nieuwe directeur. © Pro Shots

In haar laatste baan was Dik (52) algemeen directeur Consumer Products & Services bij Schiphol Group. Zij was verantwoordelijk voor alles wat met passagiers te maken heeft, plus alle commerciële producten en diensten, waaronder de winkels, horeca, parkeren & mobiliteit en media. Een hele mond vol en meer dan een dagtaak, lijkt ons.

Dik had een behoorlijk pakket op een internationaal niveau onder haar hoede, want bij Schiphol Group werken zo’n 2.000 mensen. Ze is dan ook door de raad van commissarissen met ‘vertrouwen’ voorgedragen. Goed te vermelden is dat Ajax op de hoogte is van haar voordracht en dus weet wie de Johan Cruijff Arena als opvolger van Henk Markerink in huis haalt.

Interessante vraag is wat haar opdracht wordt in de zes jaar die zij als beoogd directeur wordt aangesteld. Ajax heeft er geen geheim van gemaakt het stadion in bezit te willen krijgen, om sowieso baas in eigen huis te worden en meer inkomsten te halen uit bijvoorbeeld de horeca.

Markerink, al ruim 25 jaar betrokken bij het stadion, heeft met de naamgeving en de uitstraling (rode stoeltjes!) als directeur eraan bijgedragen dat het stadion meer een Ajaxhuis werd, alhoewel dat voor hem als eindbaas geen ultiem streven was.

“De Johan Cruijff Arena wil met innovaties, duurzame initiatieven en maatschappelijke betrokkenheid het verschil maken binnen en buiten het stadion,” citeren we de homepage van de JC Arena. Ajax zit net iets anders in de wedstrijd. De club wil een stadion waar voetbal altijd de boventoon voert. Een Amsterdamse voetbaltempel waarmee ook nog geld te verdienen is dat ten goede komt aan de voetbalactiviteiten.

Over bovenstaand verschil van inzicht zitten beide partijen in wat heet een ‘mediation-traject’. Hopelijk is dit traject voor beide partijen met een positieve afloop afgerond voordat Dik aan de slag gaat. Hoe dan ook gaat zij, als haar benoeming op 23 juni vlot verloopt,  ten minste een interessante en arbeidzame periode tegemoet.

Wij maken als Ajaxsupporters graag verder kennis met de nieuwe eindbaas van ons thuis.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >