Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Maikel en zoon Lenn (14) eren Huntelaar alsnog met spandoek bij Arena

Ze zijn trots op alle Ajacieden hoor, maar op Klaas Jan Huntelaar in het bijzonder. Seizoenkaarthouders Lenn (14) en zijn vader Maikel komen net als de spits uit de Achterhoek en wilden hun streekgenoot in het stadion bedanken met een spandoek. Door corona lukte dat niet, maar het duo liet zich daardoor niet uit het veld slaan!

20 mei 2021 - 09:20
Huntelaar Bedankt 1200
Normaal zou het doek via deze poort mee het stadion in zijn genomen. © Maikel en Lenn Sellink

Hoi mannen, fraai doek!
Maikel: “Dank je! Het was een idee van mijn zoon Lenn. We wilden het doek tijdens het laatste thuisduel in het stadion ophangen, maar dat ging niet. Voor ons is Klaas Jan een held uit de Achterhoek, de streek waar we zelf ook vandaan komen. Huntelaar vertrok natuurlijk plots naar zijn oude liefde. Hij was uit in Twente met zijn treffers nog zó belangrijk voor Ajax. We wilden hem graag laten zien dat we hem waarderen.”

Het spandoek was bedoeld voor in het stadion?
Maikel: “Ja, maar nadat we naar AZ-thuis (2-0) waren geweest, waren supporters niet meer welkom. Toch gingen we op Hemelvaartsdag evengoed naar Amsterdam. Ajax speelde thuis tegen VVV-Venlo (3-1). We hoopten het spandoek via Ajax in de Johan Cruijff Arena te mogen ophangen, maar toen dat niet lukte, besloten we het doek maar aan het stadion te hangen.

“Die plaatjes wilden we delen op socials in de hoop dat het zo alsnog wat aandacht kreeg. Lenn wilde dat onze held toch iets van een afscheid kreeg. Dan maar van ons tweetjes. Dat verdient Klaas gewoon. Wat wij doen, stelt misschien niet zo veel voor, maar we konden wél ons gevoel uiten. Dat gaf voldoening.”

Ging het ophangen zomaar?
Lenn: “We hadden direct beveiligers en agenten om ons heen. Wat we allemaal aan het doen waren, haha! Uiteindelijk was het wel oké. We hadden ook fakkels mee voor de foto, maar die staken we maar niet af. We konden het spandoek uiteindelijk niet gebruiken waar-ie voor was bedoeld, maar ermee op de foto bij ‘onze ingang’ Zuid J was toch tof.”

Jullie gaan normaal gesproken naar alle thuisduels?
Maikel: “Ja, sinds 2018/2019 hebben we onze vaste stoelen in Vak 426. Toen vond ik dat Lenn er de leeftijd voor had. Het is geweldig om samen naar Ajax te gaan. Vaak pakken we een hotelletje en maken we er een weekendje weg van. Dit seizoen zaten we natuurlijk vooral thuis voor de buis of keken met vrienden. Een Achterhoeks clubje die we ook op wedstrijddagen zien. Een leuke groep, waar we als vader en zoon bij zijn aangesloten. Een groep die al twintig jaar naar Ajax gaat en daardoor zijn we met open armen ontvangen. Mooi hoe dat gaat.”

Wat maakt Huntelaar voor jullie een echte Ajacied?
Maikel: “Zijn passie voor het voetbal. Na zijn terugkeer heeft hij zich geweldig opgesteld. Of hij nou in de basis stond of op de bank zat. Hij kan iets doorgeven en de jonge spelers liepen met hem weg. Hij heeft liefde voor Ajax en dat voel je gewoon. En vergis je niet: hij was nog hartstikke belangrijk op beslissende momenten. Denk maar aan Groningen-uit in 2018/2019. Helaas kon hij niet een groots afscheid van de supporters krijgen zoals het hoort.”

Maar toen kwam jij in actie, Lenn!
Lenn: “Ja, ik wilde toch iets doen! Daarom liet ik een ontwerp voor een spandoek maken via een contact in India. Iemand met wie ik ook Ajaxstickers maak. Dat gaat allemaal in gebrekkig Engels, maar we komen er altijd wel uit. We hebben uitgelegd wat we wilden en na een paar keer heen en weer mailen, lag er een ontwerp. Hij stuurde een digitaal bestand op, waarmee wij verder konden. Het spandoek is uiteindelijk gedrukt bij een Ajaxvriend, die bij een drukkerij werkt.”

Wat zouden jullie tegen Klaas Jan willen zeggen?
Lenn: “Dat het een echte Ajacied is, maar dat weet hij zelf ook wel.”

Maikel: “We willen hem vooral bedanken voor alle mooie momenten en zijn inzet voor Ajax. Voor ons is hij een Achterhoekse held en een échte Ajacied. Eentje waar je er niet zo veel van ziet. Een bijzondere!”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >