Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Heitinga wordt trainer Jong Ajax, Vd Gaag krijgt rol bij eerste elftal

Veranderingen, veranderingen! Oh jazeker. Ajax voert met ingang van seizoen 2021/2022 wijzigingen door in de technische staf van zowel het eerste elftal als van het beloftenteam. Mitchell van der Gaag volgt Christian Poulsen op bij Ajax 1, terwijl John Heitinga trainer wordt van Jong Ajax.

31 mei 2021 - 16:24
Heitinga 1200
Heitinga schuift door naar Jong Ajax. Mooie stap! © Pro Shots

Van der Gaag wordt dus assistent-trainer van Erik ten Hag en heeft een contract tot en met 30 juni 2023. Dat betekende automatisch dat er een vacature vrij kwam bij Jong Ajax. Die open plek is snel gevuld en Heitinga is de man die volgend seizoen langs de lijn staat bij de beloftenploeg in de Keuken Kampioen Divisie.

Poulsen vertrekt uit de trainersstaf van Ten Hag en liep sinds september 2018 stage bij Ajax. Hij maakte sinds twee seizoenen deel uit van de technische staf van het eerste elftal. De Deen wil zich op andere dingen gaan richten en is met Ajax in gesprek over een eventuele andere rol binnen de club.

Heitinga (37) maakt in elk geval een mooie stap door hoofdtrainer te worden van Jong Ajax. De oud-verdediger was in 2016 al assistent van Marcel Keizer bij Jong en is sinds 2017 werkzaam als trainer van het hoogste jeugdelftal, zeg maar het vlaggenschip van de jeugdopleiding.

Zijn we dan compleet? Nee! We kunnen ook melden dat Gerald Vanenburg komend seizoen als techniektrainer aan de slag gaat bij Jong Ajax. Dat lijkt ons ook prima nieuws.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >