Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Analist en Ajacied Maduro: ‘Voetbal zonder supporters is geen voetbal’

In de laatste reguliere Ajax Life podcast van dit seizoen licht Hedwiges Maduro (36) het Ajax van de dubbel en de bubbel 2020/2021 door. Hij vertelt ook hoe hij zijn carrière uitkient richting het trainerschap.

19 mei 2021 - 12:45
Maduro1200
Maduro weet: zonder aanhang is het niks. © AFC Ajax

“Ik heb stage gelopen bij Ajax, vanwege school. Toen zat ik op de financiële afdeling in de Arena. Kon ik precies zien wat de spelers verdienden bij het eerste. Dat heeft mij enorm geholpen bij de onderhandelingen toen ik later zelf speler werd, haha!” 

De verdedigende middenvelder uit de opleiding is Ajacied (dat ben je niet even). Al vanaf z’n eerste stapjes op het voetbalveld was Ajax Maduro’s club. “Ik kreeg allemaal scoutingsbrieven binnen van clubs als Vitesse, AZ, FC Utrecht… Dat deed me niks. Toen kwam een brief van Ajax binnen. Ik heb door het huis gerend als kleine jongen!”     

Ook de voetbalbubbel van dit seizoen komt langs in de podcast. “Voetbal zonder supporters is in mijn ogen eigenlijk geen voetbal. Een voetballer speelt voor het publiek, voor de fans. Dat heb ik ook altijd gedaan.” Maduro weet dat spelers soms niet zonder steun van de aanhang kunnen. “Je hebt voetballers die spelen voor het publiek. Vaak aanvallende spelers, die de 'oeh’s' en de 'aah’s' na een actie willen horen.”

Voorbeelden kan de huidige analist bij ESPN zeker noemen. “Neem een Memphis Depay, even een ander type speler. Die is daar gevoelig voor. Ik denk Quincy Promes ook wel. Zij spelen voor het publiek. Als dat er niet is, voor wie doe je het dan? Dan maak je een mooie actie en hoor je niks…”

Je hoort in deze finale podcast nog veel meer over Maduro’s indrukwekkende internationale carrière, zijn leermeester in het trainersvak (geen Nederlander, verklappen we alvast) én wat de logica is van een korte corner. Luisteren, gewoon doen!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >