Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van der Sar zegt min of meer ‘kappen met die shit’ over Super League

Het Europese voetbal wordt deze dagen beheerst door twaalf eigenwijze topclubs die een eigen Super League willen beginnen. Ajax heeft nu ook gereageerd, bij monde van Edwin van der Sar.

19 april 2021 - 22:10
Against1200
Ook in 2012 tegen Manchester City was de boodschap duidelijk. © AFC Ajax

De clubdirecteur voert al jaren intens overleg als lid van de European Club Association (ECA) om tot een andere opzet van de Europese toernooien te komen. Hij is op zijn minst onaangenaam verrast door de beoogde afsplitsing van clubs als Manchester United, Juventus en Real Madrid, om er maar een paar te noemen.

“Ajax is volledig verrast door en teleurgesteld in de aankondiging van een mogelijke Super League. Wij steunen juist de nieuwe opzet die door de Uefa is voorgesteld, zoals maandag is bekrachtigd,” aldus Van der Sar op het eigen digitale thuis.

“Wij dachten in het zogenaamde Zwitserse model, met meer internationale wedstrijden voor meer clubs, de oplossing te hebben gevonden. Wij zijn zeer teleurgesteld in de plotselinge en late ommezwaai die collega-directeuren van enkele internationale topclubs dit weekeinde hebben gemaakt, met als gevolg dat een hele onzekere periode dreigt aan te breken voor het Europese voetbal.”

Ook SV Ajax heeft vandaag in een overleg met onze club aangegeven dat we deze opzet in een gesloten competitie – die er alleen maar voor is bedoeld om de rijke clubs rijker te maken – belachelijk vinden. Supporters zijn straks totaal uit het zicht, terwijl alleen de gunst van de aandeelhouders telt voor deze vaak puur commercieel gedreven eigenaren.

Andere bekende oud-voetballers reageerden vandaag al eerder met afschuw op de Europese elite die een eigen competitie willen beginnen. Gary Neville, oud-speler van Manchester United, had het over ‘afschuwelijk’, een ‘grote schande’ en een ‘feestje van de rijken’.

De teleurstelling is groot op de directiekamer in de Johan Cruijff Arena: “Via mijn werk voor de ECA ben ik al een aantal jaren betrokken bij gesprekken over een nieuwe opzet van de Uefa-clubcompetities. Ajax heeft in een eerder stadium samen met de ECV en de KNVB gestreden voor een aantal veranderingen, bijvoorbeeld om deelname aan de Champions League voor de clubs toegankelijker te maken,” stelt Sar.

Aan dat werk wordt met de nieuwe plannen van de Super League volledig voorbij gegaan en Sar zal hardop hebben gedacht: kappen met die shit!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >