Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Onwijs balen, Ajax - FC Emmen tóch zonder supporters…

Oh Ajacieden, de berichtgeving volgt elkaar in rap tempo op. Ajax stuurde eerder vandaag zijn seizoenkaarthouders een mail over ‘verkoop onder voorbehoud’ voor Emmen-thuis. Die verkoop gaat niet starten, want de kogel is door de kerk: geen supporters bij het kampioensduel.

29 april 2021 - 12:59
Arena Gesloten 1200
We hadden graag beter nieuws gebracht... © De Brouwer

Even was er de hoop dat er weer 7.500 seizoenkaarthouders bij konden zijn. Ajax wilde donderdag zelfs onder voorbehoud van wel of niet groen licht starten met de kaartverkoop. Helaas gaat door dat initiatief een streep. Ajax lift kampioensschaal nummer 35 zonder eigen aanhang op de tribunes.

Dat is een hard gelag voor seizoenkaarthouders die thuis tegen AZ (2-0) nog zo het goede voorbeeld gaven. Ook Fieldlab adviseerde het kabinet nog positief, maar het mocht niet baten. Alle duels in de eredivisie zijn vanaf 1 mei vooralsnog zonder publiek, zo is helaas door het kabinet besloten.

De landelijke pilot met toegangstests wordt dus helaas niet verlengd. In het kader van deze pilot werd afgelopen weekeinde voor het eerst sinds eind september 2020 een hele speelronde in de eredivisie met supporters afgewerkt. Dat ging zonder problemen en de vraag was of deze pilot zou worden verlengd. Het antwoord is dus 'nee'.

In de Keuken Kampioen Divisie wordt alleen op 30 april in beperkte mate publiek ontvangen, maar dat stond eerder al gepland voor de pilot. Of er na komende speelronde nog wel beperkt publiek aanwezig mag zijn? Dat blijft afwachten.

SV Ajaxdirecteur Fabian Nagtzaam over de situatie: “Als SV Ajax vinden wij deze beslissing uiterst teleurstellend. Wij roepen al sinds augustus 2020 dat er testenevenementen zouden moeten plaatsvinden. Nu dit de laatste tijd eindelijk gebeurde en succesvol bleek, is een dergelijke beslissing voor ons niet uitlegbaar aan de achterban.”

“Wij hebben groot respect voor alle kampioenen in de zorg en deze mag ook nooit worden overbelast, maar ons inziens bewezen de eerdere testevenementen, waaronder de wedstrijd afgelopen zondag in de Johan Cruijff Arena, dat het kan.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >