Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

'Ik haal zeker mijn neus niet op voor de dennenappel'

Het begon niet direct, maar wel kort na de uitschakeling tegen AS Roma: hoesten, proesten, verhoging en een loopneus. Dan denk je toch in deze tijd: “Het zal toch niet?” Het bleek echter te gaan om bekerkoorts. En daar helpt geen enkel inentingsprogramma van Hugo de Jonge tegen. Testen heeft ook geen zin, want je hebt het of je hebt het niet. En overdraagbaar is het ook niet.

16 april 2021 - 10:02
Blog Bekerfinale 1200
Lekker met shirtjes van SV Ajax zwaaien in 2019. © De Brouwer

Slechts twee kwetsbare groepen zijn momenteel vatbaar voor: Ajacieden en Vitessenaren, want zij spelen tenslotte de KNVB-bekerfinale. Er is in mijn optiek weinig mooier dan een prijs ophalen in De Kuip. Mijn mooiste droom na al die jaren is ook nog steeds een keer kampioen worden in dat stadion en wellicht ooit een Europese beker winnen, want begin jaren zeventig was ik er helaas nog niet.

Voor de dennenappel haal ik dan ook zeker mijn neus niet op. Vaak hoor ik mensen zeggen dat het een troostprijs is. Dan denk ik: “Eh, het is de op één na belangrijkste prijs in Nederland.” Naast de landstitel wil ik ook dat Ajax de beker élk jaar wint.

Recent nog, in sprookjesseizoen 2018/2019, greep Ajax sinds tijden (2001/2002) de dubbel. Nu is er alweer twee jaar na de laatste keer een kans om dat kunstje te herhalen. Alle prijzen in de Amsterdamse prijzenkast, dat is toch wat je wil als Ajacied?!

Alle prijzen in de Amsterdamse prijzenkast, dat is toch wat je wilt als Ajacied?!

Het is meestal een prachtige dag tijdens de vele bekerfinales die wij al mee mochten maken. Er gebeurt ook altijd wel iets en de supportersvereniging heeft meestal een schitterende sfeeractie.

Heerlijk om De Kuip met 20.000 Ajacieden op een goede manier op stelten te zetten. En dan na afloop met de beker weer de bussen en de treinen in. Terug naar de hoofdstad om daar het feestje nog eens dunnetjes over te doen. Feest bij de Johan Cruijff Arena, feest in de stad en feest bij een eventuele huldiging.

Dit jaar is alles anders. Er zijn geen supporters bij. Dus geen feest en geen huldiging. Alle supporters kijken thuis vanaf de bank. Alleen al om deze reden moeten de elf Ajacieden op het veld negentig minuten lang maar aan één ding denken: “WIJ WILLEN DIE BEKER WINNEN VOOR DE SUPPORTERS, DE STAD EN DE CLUB!”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >