Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Hulp voor Ajacieden uit onverwachte hoek in super-april

Altijd fijn als je als Ajacied hulp krijgt uit onverwachte hoek, in wat super-april heet en dus de maand van de beslissingen is. Willem van Hanegem geeft in zijn column wat tips waar we echt wat aan hebben.

13 april 2021 - 10:04
Blogkromme800
Nee, dit is inderdaad niet om te lachen. © Pro Shots

In zijn vaste hoekje in het Algemeen Dagblad stelt Van Hanegem alle Ajacieden gerust die donderdag of zondag gefrustreerd tegen de televisie stonden te schreeuwen.  “Natuurlijk heeft Ajax een mooie kans om de halve finale van de Europa League te halen,” zo schrijft hij.

Dat Van Hanegem meestal geen onzin verkondigd, bevestigt het vervolg van zijn betoog. “Waarom zou het niet kunnen? Zeker in een leeg stadion in Rome. Dan moet het wel beter dan dat slappe potje tegen RKC, maar dat kan een keertje in aanloop naar zo’n belangrijke wedstrijd.”

Goed dat de Kromme de moeite nam om zondag die hele rit uit te zitten, hopend iets moois te zien. Hij noteert ook dat Edson Álvarez van een normale scheidsrechter rood had gehad en dat is dus een juiste inschatting van de gesteldheid van Bas Nijhuis.

De volgende bruikbare tip is dat we in Amsterdam en omstreken per direct moeten stoppen met praten over het gemis van Daley Blind. Totaal mee eens! Zelf murmelde ik binnensmonds bij het soms tranentrekkende trage rondspelen rond de middenlijn dat 'geen Ajacied de bal zo verfijnd tussen de linies legt zoals Blind dat kan'. Maar het heeft geen zin, de anderen moeten het nu doen.

Mooi man, een keurmerk voor onze club als hofleverancier, dat na jaren weer wordt afgestoft.

Het derde zeer bruikbare advies is er een die een beetje verstopt zit, zoals Davy Klaassen achter een Ajaxmuurtje. “Die flauwe foto’s van Kjell Scherpen met Klaassen daar nog achterliggend die deze week rondgingen op social media. Ik kan er totaal niet om lachen. Niet eens glimlachen.” Wij ook niet, Willem.

Dat Ajax het donderdag zonder Blind en mét Scherpen moet kunnen fixen, is een uiting van diep vertrouwen van Van Hanegem in de breedte van de Ajaxselectie. Dat moeten wij dan ten minste ook hebben. Altijd prima om zo’n wake-up call te krijgen van een welwillende buitenstaander.   

Van Hanegem geeft onze club ook nog een compliment door te stellen dat hij Riechedly Bazoer iemand vindt voor Oranje. “Hij heeft nog bij Ajax gespeeld en dan komt de uitnodiging uit Zeist vaak razendsnel.” Mooi man, een keurmerk voor onze club als hofleverancier, dat na jaren weer wordt afgestoft.

Al met al is het top van een voetballiefhebber en -kenner te horen hoe het moet, in een maand dat het écht om de prijzen gaat. En dat in een column waarin hij zijn eigen club niet één keer heeft genoemd. Heel bijzonder.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >