Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van Lunteren keert na bevalling niet terug bij Ajax Vrouwen, maar PSV...

Er lijkt een stevige rel in de maak in de wereld van het vrouwenvoetbal. Dit alles naar aanleiding van een pikante transfer. Ajaxvrouw Desiree van Lunteren maakt de overstap naar PSV. Alsof dit nog niet genoeg is, kleeft er een heel verhaal aan deze transfer.

10 maart 2021 - 16:07
Lunterenwegbijajaxcar
Van Lunteren en Koster in betere tijden na bekerwinst. © Pro Shots

Van Lunteren kwam dit seizoen nog niet in actie bij Ajax Vrouwen omdat ze recent is bevallen van een zoontje. Haar zwangerschap was al te ver gevorderd om begin dit seizoen nog in actie te komen en na de bevalling – op Kerstavond – ben je ook niet zomaar terug.

We weten niet precies wat er achter de schermen is gebeurd, maar de maakster van het eerste doelpunt ooit van Ajax Vrouwen, in de zomer van 2012 tegen sc Heerenveen (2-0), trekt dus volgend seizoen geen Ajaxshirt aan. Nee, de spits maakt de overstap naar rivaal PSV.

Van Lunteren beschikte over een aflopend contract en was dus vrij om naar Eindhoven te trekken, maar het blijft allemaal een beetje een raar verhaal. Alles was in de gloria toen bleek dat Ajax zijn speelster alle ruimte gaf tijdens de zwangerschap, maar dat wordt nu gevolgd door een vertrek.

We weten vanuit een iets verder verleden dat Daphne Koster niet altijd even blij was hoe er op haar zwangerschap als actief speelster werd gereageerd en diezelfde Koster is nu de Marc Overmars van Ajax Vrouwen, dus je mag ervan uitgaan dat een en ander netjes is geregeld.

Toch is het blijkbaar niet gelukt om het contract van de 28-jarige Van Lunteren te verlengen, met een vertrek als ultiem gevolg. Eerder baarde de spits – die ook als rechtsback kan spelen – opzien door plotseling te stoppen bij het Nederlands elftal, waar het ene na het andere succes werd gevierd.

Alles bij elkaar heeft Van Lunteren straks zo'n acht seizoenen Ajax Vrouwen gediend, met twee landstitels en drie KNVB-bekers als opbrengst, maar dat is straks over. Dan begint ze aan een avontuur bij PSV. “Voor mij is de keuze logisch. Ik was toe aan iets nieuws,” klinkt het op de website van de lampenclub.

“In Nederland is er maar één club voor mij en dat is Ajax. Wat is er mooier dan voor Ajax te spelen,” hoorden we bij haar terugkeer in 2019 nog uit de mond van Van Lunteren... We zijn benieuwd naar het echte verhaal, vooral ook omdat ze zichzelf dus altijd profileerde als echte Ajacied.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >